cassano71 Creative Commons License 2019.08.14 0 4 15306

Ez nyilván igaz. Egy olyan rendszer állt fel ahol nagyon pontosan le van szabályozva minden hogy úgy mondjam. Megvan ki lehet bajnok, ki nem, ki mennyi pénzt kap, ki mögött ki áll. TAO pénz mindenhova megy, csak nem mindegy hova mennyi, és az sem mindegy hova mennyi közpénzt tesznek be mindenféle cégeken keresztül.

Az hogy a Honvéd ebbe a rendszerbe bele tudott rondítani egyszer az szinte olyan szintű bravúr mintha BL csoportkörbe tudna jutni a Fradi vagy a Vidi.

Ez a rendszer egyébként nagyon jól működik. A nagyon jól alatt azt értem, hogy játékos/edző/vezető remekül elvan ebben a rendszerben, megkockáztatom soha ilyen kellemes nem volt a magyar futballban dolgozni. Minden elég jól szervezett, vannak normális stadionok, most ahhoz hasonlítsuk a feltételeket, körülményeket ami itt 10-15 éve volt.

Egyébként egy patthelyzet alakult ki mostanra bizonyos szempontból. Ez a rendszer azt megoldotta hogy a két kiemelt csapat, a Vidi és a Fradi, jelentősen megerősödjön és elég magasan fölé nőjön a magyar mezőnynek, konkrétan eljátszogatnak egymás között most lehet 10 évig is a bajnoki címért, de azt nem sikerült megoldani hogy nemzetközi szinten legyen komoly esélyünk BL csoportkörre, sem azt hogy nemzetközileg ütőképes fiatalok jöjjenek ki az UP-ból, pedig nyilván ezek lennének a fő célok. Közelebb vagyunk hozzá, láttuk tavaly a Vidit, mosta Fradit, de nem elég közel.

Mivel az utánpótlásképzéssel láthatóan egyelőre nem sikerült megoldani a problémát, értsd nem jött ki tavaly mondjuk 4-5 Dani Olmo típusú játékos a magyar UP-ból, így nagyon kíváncsian várom majd hogy lesz-e fent olyan döntés hogy még több pénzt kell ebbe beletenni, annyit hogy lehessen 10-15-25m eurós játékosokat is igazolni. Agyrémnek hangzik, de nem biztos hogy az most ebben az országban. Megoldják az ilyesmit ha van rá akarat.

Kisebb eredményeket elértünk, azt nem lehet tagadni, főleg válogatott szinten, a nagy áttörés nem sikerült. UP szinten is jobb a helyzet mint pár éve, de ez annyira elég kb. hogy a Loki mondjuk kinevelt sok NBI-ben bevethető játékost, ez sem rossz, de a cél nyilván az lenne hogy, maradva a fenti példánál, Dani Olmók jöjjenek ki sorozatban az UP műhelyekből. Ettől sajnos messze vagyunk jelenleg.

 

Előzmény: Nyugdijas_szektor (15295)