Lena1991 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 26985

Sziasztok! 

Én a párommal két hét múlva megyek Rómába és mivel látom ti nagyon képben vagytok, lenne pár kérdésem, nagyon hálás lennék ha tudnátok segíteni :) 

Szóval tulajdonképp átutazóban leszünk ott, még egyikünk sem volt.. szombati nap estefele érkezünk és 3 éjszaka után kedden utazunk tovább. Tudni kell, hogy nagy sétálók vagyunk, szeretünk várost nézni, a múzeumok másodrendűek nálunk. 

A terv, hogy szombaton lecuccolunk (du. 5 óra magasságában) és a Pignetoban lévő szállásról bemegyünk a belvárosba, esetleg a Colosseumtól indulva sétálva végignézzük a főbb nevezetességeket ( Piazza Venezia -> Pantheon -> Trevi kút ->spanyol lépcső -> Piazza Del Popolo és a kivilágított esti Angyalvár. Ez kb 6 kilométer ahogy néztem. 
Vasárnapra nem merem betervezni a Colosseumot mert gondolom nagyobb a tömeg hétvégén.. Caracalla termáira gondoltam hogy megnézzük utána a Via Appián visszafelé séta és a Caffarella park is nagyon tetszik képek alapján. Erre a napra eddig ennyi de még gondolkodom.
Hétfőn talán kisebb a tömeg (?) ezért aznapra Colosseum+Forum+Palatinus megnézésére gondoltam láttam van kombinált jegy. Nem tudom mennyi időt vehet ez igénybe...
Kedden dél körül utazunk tovább. Mit gondoltok? A Vatikánt hová szúrjam be? 

Visszafelé is lesz 2 éjszakánk (1 teljes napunk) Rómában akkor a Trastevere negyedben szállunk meg így azt a teljes napot arra a negyedre szánom illetve a környék látnivalóira (pl. Gianicolo).