turablog Creative Commons License 2019.08.12 0 0 652
"Az agitáció, egy projekt reklámozása végtelenül távol van a mostani témától." - Szóval béerbigyó erőltetett reklámozása, minden szakmai kifogás, problémafelvetés félresöprésével, a kérdésekre érdemi válas nem adásával nem ilyesmi. Szerinted.

Az osm-ről írod:
"Nem csak nem érdekel, a szétaprózottságát, a vele kapcsolatban sorozatosan felvetődő új és új kérdéseket látva, éppen a globális törekvései miatt eleve nem tartom megfelelőnek egy kiválasztott célterület feladatainak tisztességes elvégzésére."
Mit jelent számodra ebben a kontextusban a "szétaprózottság"? Miért gond számodra az, ha pêldául a Mária út, vagy az Alpannonia is egységesen kezelhető benne, mint túristaút?
Attól, hogy _te_ nem tartod valamire alkalmasnak az OSM-et, vagy épp a tuhut, netán a Cartographia vagy az egykori MH TÁTI adatait, az a te egyéni véleményed. Szíved joga, de engedd meg ezzel párhuzamosan azt, hogy a te megoldási javaslatodra mások mondják ki ugyanezt a véleményt.
Ha annyira rossz szerinted az osm, akkor vajh miért amögött van úgy felhasználói, mint adatközlői oldalon nagyobb tömegbázis? Miért azt használják szolgáltató cégek is? (A kérdés részben költői, többé-kevésbé ismerem a tuhu felhasználási feltételeinek a történetét.)

Előzmény: alnibell (650)