Vargánya44 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 12952

Egy jó ideje tetszhalott állapotban leledzik szebb napokat is megélt fórumunk. 

Nem hiszem, hogy sokat változtatok ezen a tényen, de nem bírom magamban tartani a következő sorokat, amiket a tájfutók levelező listáján olvastam. Úgy tűnik, hogy tájfutó versenyt rendezni sem fenékig tejfel. :) 

A következő sorokat "Mit kíván az átlagos magyar tájékozódási futó?" címmel vetették papírra, kellő iróniával leöntve. 

 

 

1) Panaszkodjunk mindenkinek, hogy tőlünk minden verseny távol van. Legyen közel egy verseny csak azt ne a város/régió másik klubja rendezze, mert akkor úgysem megyünk el.

2) Legyen tökéletes a térkép, kivéve az áthatolhatatlan tereptárgyak jelölése, mert azon úgyis át fogok haladni és legyen a nevezési díj minimális

3) Legyen tökéletes a pálya, csak ne legyen hosszú, ne legyen szintes, ne legyen unalmas, ne legyen rövid és a nevezési díj legyen minimális.

4) Legyen tökéletes a rendezés, minden rendező profi legyen, mindig hallgassák meg azonnal a saját kérésem, persze azonnal teljesítsék is azt és a nevezési díj legyen minimális.

5) Ne kelljen versenyengedély díjat és tagdíjat fizetni és ennek ellenére használni tudjam az MTFSZ szolgáltatásait.

6) Jöjjön el minél több külföldi a versenyre, tegyen a rendező mindent meg azért marketing eszközökkel. Azok fizessék be a napi versenyengedély díjat, amivel nő a nevezési díjuk és ez kerüljön be a szövetség kasszájába.

7) A válogatottak költségeit fizessék ki a válogatottak és klubjaik és mindenki vegyen versenyengedélyt és fizessék be a klubok a tagdíjat és a 10+8% adót.

8) Az elnökségi tagok tegyenek meg mindent a sportágért, legyenek objektívak, kivéve, ha a saját klubjukról van szó.

 9) A bajnokságok rendezésénél legyen meg a területi és rendezői egyenletes eloszlás, kivéve ha a saját és a barátok rendezői szándékáról van szó.

10) Régiós szinten legyen együttműködés, vetésforgóban rendezett közös bajnokságok, kivéve, ha azt másik régiós klub rendezi.

11) Legyen sokkal több utánpótlás, ezek szakemberei társadalmi munkában dolgozzanak és legyen minimális a nevezési díj.

12) Legyen barátság és béke a sportágon belül, kivéve ha a saját érdekeim mást diktálnak. Mindenki szakmailag nulla csak én vagyok tökéletes.

13) Legyen a nullidő és az eredményhirdetés akkor, amikor az mindenkinek tökéletes, kivéve ha nekem más érdekeim vannak.

14) És minden újítót, jobbítót tegyünk partvonalon kívülre, hogy minden maradhasson a régiben.

15) Ha valami siker van az természetesen az én klubom, versenyzőm, saját munkám eredménye, mindenki más lúzer.

16) Legyen sok-sok utánpótlás, persze csak a mi klubunkban és legyen minimális a nevezési díj és legyen közel minden verseny.

Hajrá magyar tájfutás!