Ami késik, az nem múlik, íme, az e havi sajtószemlém.
A Hihetetlent nem olvastam, majd igyekszem pótolni.
Az UFO-magazin 14-16 lapján kétoldalas cikk, amiben a szomszéd Ukrajnávl, illetve az ott talált „szörnyekkel” foglalkoznak. Van egy fura kinézetelű hal, ami állítótag visított, egy rákszerű nemtudommicsoda. Továbbá egy kígyóféleség, ami a Dédai-tóban él, ő a helyi Nessie. Róla is van fényképe nem túl meggyőző. Igaz, nem is állítják, hogy a fotó ezt a lényt ábrázolja. Feltűnik közös kedvencünk, a csupakabra is, két különböző helyen egyet-egyet megölt a méltán felháborodott gazda, közlik a fényképüket, de nekem kutyának tűnnek. Jó pár újságíró is megtekintette, még a Duna tévé is beszámolt róla. DNS-mintát vettek tőle, az eredmény nem ismeretes.
Megvettem a Rejtélyek világát is, mert ebben is van két olyan cikk, ami érdekelt. A 28-31 oldalon hat rejtélyes macskafajtát említenek.
Cigau. egy nagytermetű, fekete színű, sárga szemű macskaféle Szumátrán. Roppant agresszív, rögtön támad. Lehet, hogy mostanra már kihalt. Nevet nem adtak szegénynek. Illusztrációja egy morcos kardfogú tigris.
Tanzánia rejtélyes macskája, a numda. Nagytermetű, szürke alapszínű, csíkos. Utoljára az ötvenes években látták.
A marozi, ikimizi, ő Kenyában ijesztget. Fekete színű, az átlagnál kisebb oroszlánféle. Ezt el tudom képzelni, egy melanisztikus, kistermetű oroszlánfajta nem teljes képtelenség.
Warracaba, Venezuela. Kisebb testű, macskaszerű állat, falkában él. A rajzon inkább kutyának tűnik.
Onza, ezzel már többször foglalkoztunk.
Angliai nagymacska, többen látták. Elképzelhető, hogy cirkuszból szökött feketepárduc.
A 34 oldalon arról írnak, hogy Ontarióban 20025-ben egy nyaralót nagylábú tett tönkre, Egy tévéstábot, ami a helyszínen forgatott, valaki-valami megdobált Állítólag jó pár ilyen eset volt, de nem hibáztatom jeti barátunkat. Ki szereti, ha betolakodnak az életébe?
Bocsánat, kissé hosszú voltam, de adott volt a téma.