Gamma Leonis Creative Commons License 2019.08.10 0 1 139511

 

Tegnap csak egy városi lakcímen mentem végig, az Árpád-sor öreg tölgyeinél nézelődtem. Előjött pár gyökérkapcsolt faj, de egyből romlásnak indultak a termőtesteik.

A tölgyfa sor nagyon jól néz ki, a tölgyek közt gyertyánok, égerek, szemközt velük hársak, vagyis csupa gombával társult fa. Tökéletes hely lenne enyhíteni az erdő elvonási tüneteimet, ha nem lenne igénytelenül piszkos. Kutyások, hajléktalanok, a közeli kocsma duhaj vendégei által látogatva van mindenféle hulladék. A padok deszkái korhadnak. A szemetesek vagy letépve helyükről vagy dugig szeméttel. Kell az erős elhatározás a szemlélődéshez. Pedig idilli lehetne. A fotóm nem hazudik, csak nem mutatja meg a zavaró részleteket.
A közeledő ősz jele, hogy színesedni kezdett a csipkebogyó. Egyébként a fák sárgulását nem a természetes változás okozza, hanem a két aszályos évszak, a tavalyi ősz és az idei tavasz.

Más. Augusztus 14-én a Békés Megyei Könyvtár emeleti terében gombaklub 17:30-tól. Szerda kora reggel terepre megyek termőtestekért. Ha minden az elképzeléseim szerint történik, helyi tinóruk bemutatója lesz. Jó kis fajok élnek itt.

Előzmény: Gamma Leonis (139497)