merQree Creative Commons License 2019.08.08 0 0 33884

Több mondás is van, de itt most az az aktuális, hogy a "hülye a saját, az okos más kárán tanul".

"Mentségemre" legyen mondva, hogy a kazánt évente karbantartatom márkaszervízzel, azonban egyikük sem hívta fel a figylememet, vagy kérdezett arra rá, hogy az indirekt tárolóval mikor foglalkoztam utoljára. Mert akkor rögtön kibukott volna a dolog, hogy mi a teendőm vele.

Mindegy, most már tudom, hogy amikor a kazánt karbantartatom, akkor anód csere a tárolóban.

 

Ha valaki mostanság vesz Ariston indirekt tárolót, akkor feltétlenül kérdezzen rá, hogy a vízhőmérő benne van-e, mert újabban azt külön pénzért kell rendelni, míg régen a tartály része volt. Mákom volt, a régiből megmentettük az érzékelőt. De ahogy néztem, jövőre kicseréltetem azt is a biztonság kedvéért.

 

Továbbra is az az én saját véleményem, hogy az indirekt tároló kizárólag hibaforrás, sem komfort növelő tényező. Ugyanis kiszámoltam: ha 15 méteres, 3/4"-os csőhosszon a víz mennyisége kb 4,5 liter. Ezt akkor is ki kell engednem, ha van tároló, ha nincs. Ergo nem nyrek vele semmit. Hiszen tisztán kazán használata esetén is ki kell engedni ugyanennyi vizet, hogy a csaphoz érjen a melegvíz. Bökkenő csak akkor lenne, ha 3an egyszerre fürdenénk, de annyi fürdőszoba nincs :-)

Előzmény: Sony Black (33882)