kneissl Creative Commons License 2019.08.07 0 0 3464

Csak pár megjegyzés 

 

 

4,6 m széles kapu? Elsőre soknak tűnik, de biztosan van valami okod rá.  ( azért ha gondolod, itt nézzed meg a harmadik oldalt: http://www.ipar.bme.hu/uploads/K%C3%B6zleked%C3%A9siSeg%C3%A9dlet_130605_.pdf )

 

A kapu alatti alapot és az abból kiálló két kapuoszlopot dolgozzad egybe alaposan, és vasald is be rendesen, hogy ne tudjanak külön elmozdulni, mert ekkora kapuszárnyak tudnak alakot váltani... 

 

A 15 ös elemben is két szál vízszintes vasnak van kialakítva a hely.

Én biztos nem tennék rá xps-t. mi a francnak?

Ha a háló nem elég a bevonat repedése ellen, akkor az xps-el csak annyit érsz el, hogy a táblák illesztésénél fog repedni. És ahhoz azért elég drága az xps, hogy dilatációs lapnak használd. Hőszigetelni meg (szerintem) nem kell a kerítést.

Egyébként sem fog megrepedni ha ezt így rendesen megcsinálják, ahogy leírtad.

Vasalt 15 ös zsalukő fal nem reped meg ha nincsen durva talajmozgás. 

két réteg ragasztó, meg a vékonyvakolat pont elég lehet rá - csak a megfelelő rétegek között használjanak mélyalapozót, és nem lesz gond.

 

Persze a megfelelő mester arra is rábeszél, hogy akkor lesz tartós a kerítés, ha az anyósa előtte elűzi rontást a földből, mindössze 300ezerért akciósan, de nem kell minden baromságot bevenni, bármennyire átszellemült és meggyőző arccal mondják.

 

( jó lett a sketchup rajz!) 

Előzmény: runner 125 (3462)