Törölt nick Creative Commons License 2019.08.03 0 0 2558

Azért találták ki a tudományt, hogy bizonyos dolgokról objektíven el lehessen dönteni, hogy igaz, vagy hamis. Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy külső megfigyelőként lássuk, hogy kinek vannak szakmai (tudományosan megalapozott) érvei a másik álláspontja ellen, és kinek nincsenek. Ki érvel logikusan, és ki az, aki érvek híján összeeskövéselméletekbe menekül.

 

Így van. Én is így látom. Csak abban különbözik a véleményünk, hogy megalapozott véleményem szerint a magyarországi GMO ellenesek azok, akik a magyar mezőgazdaság adottságait és lehetőségeit figyelembevéve, Magyarország területi és gazdasági súlyát figyelembevéve a GMO ellen foglalnak állást. Te meg ezt fordítva gondolod, és valami súlyos érvelési hibát követsz el akkor, amikor a saját álláspontodat gondolod az intellektuálisan felsőbbrendűnek másokéval szemben.

 

Magyarország kicsi ország, és egész történelmében kis mennyiségű, de magas minőségű agrár terméket állított elő. Kontinentális méretű országokkal nem akarunk mennyiségben versenyezni. Elbaltázott dolog volt ez a szocializmusban is, és most is az lenne.

 

Azonkívül a GMOsok nem tudják betartani a játékszabályokat. Kevésbé szép szavakkal: hazudnak. Hazudnak akkor, ha azt mondják, hogy kordában tudják tartani. Nem tudják. A pollent és magokat a szél továbbviszi, ahogy a migránsokat is, bármit is hazudoztak ezekben a témákban.

 

Azt viszont jól látod, hogy a hierarchikus, hatalmi szóval való irányításnak nyilvánvaló veszélyei és hátrányai vannak. De akkor miért csodálkozol a NER-rel szembeni ellenálláson? Azt szeretnéd, ha szakemberek helyett NER-kompatibilis káderek döntsenek mondjuk az atomerőműveink biztonsági rendszereidől?

 

Több súlyos érvelési hibát is elkövettél ebben a kevés mondatban. Valaki biztos tudja a latin nevét is, én csak azt tudom, hogy marhaságot beszélsz, mert tele vagy gyűlölettel, és belőled is süt a politikai elfogultság.

1. súlyos érvelési hiba: Azt sugalmazod, hogy a NER-kompatibilis káderek döntenek az atomerőművek biztonsági rendszereiről. Ez konkrétan kurvára hülyeség, ordenáré hazugság, aljas hazugság. Arról mérnökök döntenek, akik nem csak a NERnek építenek atomerőművet.

 

2. súlyos érvelési hiba: Azt sugalmazod, hogy ami NER-kompatiblis, az rögtön "káder".

Itt 70 évre visszatekintően csak az ellenzéknek vannak jól beépített és a rendszerváltáskor átmentett káderei. A NER saját magát építette fel, a nulláról, óriási ellenszélben.

 

3. súlyos érvelési hiba: azt sugalmazod, hogy a NER-kompatibilis káder az szükségképpen nem szakember.

 

4. súlyos érvelési hiba: azt sugalmazod, hogy a NEM neres káderek azok rögtön szakértőek lennének. Ez nagyon lejárt lemez, utoljára 94-ben játszotta az eszét az SZDSZ a szakértőséggel, azóta már történelmi tény a "szakértőségük"

 

5. súlyos érvelési hiba: az atomerőmúvünket a NEM NERES parlamanti erők is megszavazták. Az egyetlen problémájuk Pakssal, hogy nem ők nyúlják le a lét belőle.

 

6. súlyos érvelési hiba: az atomerőmű jó. Tény.

 

7. súlyos érvelési hiba: Paksnak köze nincs Csernobilhoz, teljesen más a moderálási mechanizmusa, az egész felépítése. Nem grafitrudas hanem nehézvizes. Te mint természettudományos szakember ezt pontosan tudod, csak politikai indíttatásból hazudsz és hergelsz. Aljas szándékkal.

 

Szóval, akkor is hazudsz, amikor kérdezel. Akkor is hazudsz, amikor vesszőt teszel egy mondatba. Ezért nem vagytok minimálisan sem komoly emberek a NER számára. Csak a múlt dűledező csontvázai. Legalább nem vagytok büdösek. Már amelyikőtök.

 

Előzmény: mma (2512)