_ZE Creative Commons License 2019.08.02 0 0 548

Ha valami sz@r, azt előbb rendbe kell rakni, és utána további funkciókat rápakolni, mert ha másképp csinálod, az csak a sz@rkupac továbbtologatása. Időd, meg saját elmondásod szerint tudásod is lenne hozzá, hogy előhozakodj egy normalizált adatszerkezettel, adatkinyerésre megcsinált nézetekkel, betöltéshez meg megfelelő eljárások elkészítésével - nem is értem, hogyha ennyire a szívügyed a tuhu, miért nem ezzel hozakodsz elő, miért egy olyan dologgal, ami ezer sebből vérzik, jelentős korlátai vannak, és hírből sem felel meg semmilyen relációs adatmodellel szemeni elvárásnak.

 

Vagy... Mégsem vagy annyira guru, hogy ezt összehozd, csak a dibéz-klipper-foxpró szintű gányolás megy? Nem szégyen, csak nem kell eröltetni, mert elég régóta a szakmailag vállalhatatlan kategória - pláne "fejlesztés" címszóval eladni.

 

Egyébként meg a meglévő ratyi adatszerkezet mellé simán lehetne értelmesen normalizált béerbigyó-jellegű adathalmazt is passzintani, igaz,  ahhoz is kéne "némi" kódolási munka, hogy mondjuk egy szakasz darabolása vagy épp egy csúcspont kidobása okozta változás a bedolgozáskor a normalizált béerbigyós táblákban is korrekten átvezetésre kerüljön.

 

"Továbbá, ha valaki egy adatbázis teljesítményre, és karbantarthatóságra történő optimalizálását hangsúlyozza egy olyan rendszeren, amelyben az általa felhozott példák szerinti változások az érintett objektumok életciklusa alatt nem vagy csak egyszer-egyszer következnek be, az nem más, mint a számítástechnika, mint eszköz, önmagáért történő felhasználása." - mondd, te tényleg ennyire nem bírod felfogni, amit írtak neked?! Bármilyen értelmes fejlesztéshez meg kéne lépni a normalizálást, meg kéne lépni az export/import eljárások ennek megfelelő átalakítását, mert értelmes fejlesztő ilyen adatszerkezetbe nem nyúl bele, mert a jó ég tudja, hogy egy módosítástól mi dől össze, minek a futásideje ugrik meg jelentősen, vagy épp dől a kardjába valami, mert több/kevesebb/másképp formázott adatot kap, mint annakelőtte.

A béerbigyó csak szerinted lenne jobb megoldás, n+1, szakmailag helyből kompetensebb ember utasította el - nem véletlenül. Ők ugyanis látják, hogy nagyon sok hibája van - te, mint eme debil kölök apja persze nem látod, neked ő a mindennél szebb, jobb, okosabb, szakmai létezésed csúcsa, és igen, elhiszzük, hogy sz@r érzés, amikor azt mondják életed fő (közösségi) művére, hogy khm. nem jó.

Szerintem vitorlázz még, addig is nyugalom lesz errefelé :-P

 

Előzmény: alnibell (547)