trizs77 Creative Commons License 2019.08.01 -1 0 319187

Újságírói slendriánság :

 

....."......Bejelentették: megszűnik a repülőgépek okozta éjszakai zajterhelés

A jogszabályi változásoknak köszönhetően éjfél és reggel öt óra között, a mélyalvási időszakban szinte teljesen megszűnik a repülőgép-forgalom Budapest felett, a Liszt Ferenc-repülőtéren tervezetten nem szállhatnak fel és le repülőgépek - jelentette be Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

 

A korlátozáshoz szükséges jogszabály-módosítások "részben már életbe léptek, részben a legközelebbi jövőben életbe lépnek" - mondta Tarlós István. Kifejtette: ötről tíz csomóra emelték a le- és felszálláskor megengedett hátszél erősségét,

a főváros felett kényszerűen végrehajtott éjszakai repülésekért akár 1000 eurós bírságot is kiszabhatnak, továbbá a zajmérési helyek számát az eddigi hatról tizenháromra növelik.

 "Mindezek következtében az eredmény az lesz, hogy a mélyalvás időszakában gyakorlatilag Budapest felett a repülések megszűnnek" - fogalmazott.

Palkovics László elmondta, az intézkedések azt szolgálják, hogy az éjszakai repülési műveletek számát nullára csökkentsék. A hátszélre vonatkozó szabályváltozásoknak köszönhetően a jelenleginél több repülőgép közlekedhet a gyéren vagy egyáltalán nem lakott délkeleti irányba, illetve irányból.

atv.hu/MTI..............."

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

NEM  SZŰNIK   MEG.

 

A firkász összekeverte a Budapest feletti légteret, a Ferihegyi le és felszállásokkal.

Nagyon nem ugyanaz.

 

Budapest felett, továbbra is szabadon repülhetnek a gépek.

Elvileg nem szállhatnak le és fel éjféltől reggel 5-ig.

 

Itt van kiskapu: Tervezetten nem szállhatnak le.

Azaz terven kívül, leszállhatnak.

 

Ha egy gép 23,45-re van tervezve leszállásra, de késik, akkor leszállhat.