djuice Creative Commons License 2019.07.31 0 0 5506

Segítségre volna szükségem!

Tegnap egész napos jövés menés után, mire hazaértem a mocimmal (Kymco 50ccm 2t), egyszerűen lefullad még a kaput nyitottam. Ez a lefulladás azonban olyan volt, mint ha fulladozna a benzintől.

Ráindítottam újra és már a légszűrőház alján kezdett csöpögni a benzin. Én még ilyet nem is láttam. Hogy tudja ennyire megszívni magát?

 

Ma egész nap bütyköltem a gépet. Levettem, szétszedtem a karburátort, de némi oxidos lerakódás mellett, nagyobb szennyeződést, dugulást nem tapasztaltam. Fúvókák is szeleltek, de mindent megtakarítottam, átfújtam stb.

A szerkezet működése mondjuk egy Simsonhoz képest nem nagyon érthető számomra, annyi járat, ez-az-amaz van benne, hogy csak lestem. Sajnos a szerelő aki vállalta volna, most ment el nyaralni, 2 hétig várhatok rá, de mivel munkaeszköz a gép, így muszáj voltam megnézegetni, meg hát jól le is takarítottam belül is, mert ehhez ember még nem igen nyúlt. Na, összerakva nem indult...

 

Gondoltam, ha már szét van borítva, megnézem az üzemanyagszűrőt is. Ezen megint csodálkoztam, mert le van a müa. szűrőtartály hegesztve, de annyi "salakot" öntöttem ki belőle, mint a nyű. Átmostam 2-3x még szétszedhetőség híján, de ehhez egy új szűrő + egy tank mosás se fog ártani szerintem.

Átfújtam az üzemanyagszivattyút is, de az meg totál szétbonthatatlan alu házas, de nagy bajt itt se találtam.

 

Újra összeraktam, nagy nehezen beindult és felpörgött mint állat, aztán visszaesett a fordulat és megint leállt, mint ha megszívná magát.

Ezek után nincs ötletem, mit hol lehetne rajta még átnézni?