Törölt nick Creative Commons License 2019.07.29 0 0 21718

Nekem pont az a tapasztalatom, hogy spanyol földön jó 10 éve nincsenek kitáblázva a naturista strandok, mert bárhol lehet meztelenül fürödni. Barcelónában, Menorcán és Teneriffén biztosan ez a helyzet, itt magunk is megfordultunk az elmúlt 5 évben. A teljes spanyol partot Roses-tól Gibraltárig 2003-ban jártuk végig. Akkor még elvileg tilos volt, és még mi is fürdőruciban nyomtuk, mégis sok naturistát láttunk akkor is. Jellemzően kulturáltan a strand szélein.

A legtöbb helyen van rucis/gyerekes rész, nyilván nem ott illendő pőrén leheveredni, meg nem a városi korzón. Valahogy mindenki megtalálja a helyét. És persze kulturált naturista strandolásról beszélünk, nem önkielégítésről, meg nyilvános kefélésről. Ez utóbbira van 1-2 nem hivatalos dedikált hely, így könnyű azokat elkerülni/megtalálni. De a szexuálisan kihívó viselkedést ezeken kívül sehol nem tolerálják!

 

Ezzel szemben Franciaországban kitáblázott helyek vannak, amit felügyelők be is tartatnak mindkét irányba. És persze fantasztikus naturista kempingek...

(Spanyoloknál alig van naturista szállás, de mehetsz nudizni a helyi strandra. Franciáknál akár hetekig nem kell felöltöznöd egy-egy ilyen naturista faluban, de csak a hozzá tartozó strandszakaszon fürödhetsz meztelenül.)

 

A horvát strandok általában túlzsúfoltak, és mára a korábban tradicionális FKK strandok legtöbbjét is ellepik a fürdőruhások főszezonban. Ha úgy tetszik cloting optional, bár ott már inkább kinéznek, ha meztelen vagy.

Előzmény: coffe-r (21709)