Pinus Nigra Creative Commons License 2019.07.29 0 2 512

"mostanra már csak a szavakon lovagló hozzászólók"

 

Ja, tudod, a kommunikációban szavakat használunk. A szavaknak jelentése van. Az adatbázis például nem azt jeleni, hogy tábla. Ha rosszul használod, és szóvá tesszük, az nem szavakon lovaglás, hanem a korrekt szakmai kifejezések használata.

 

"A minap azt lehetett olvasni, hogy senkit nem érdekel az üres adatbázis mezők számossága. Akkor, mégis miért követelmény az úgymond normalizálás, ha érdektelen a kérdés?

És e téma kapcsán végül egy másik kérdés: ugyan már márciusban jeleztem írásban, hogy felhagyok a kódolási munkával, de a pótlólag felvett 5 mező máig a rendszer részét képezi. A vacillálásnak talán oka is van?"

 

 

Az ilyen szövegeidből látszik, hogy nem fogtad fel a normalizálás lényegét. A normalizálás az adatok karbantarthatóságát, bővíthetőségét, feldolgozását segíti, hogy ne egy tákolmány legyen, ami fejleszthetetlen. Az persze, nem csak a te hibád, hogy brygo mezők léteznek, hanem azé is, aki létrehozta őket, ugyanis ő sem jutott sokkal előrébb az adatbáziskezelési tudásában, mint te.

 

 

"Továbbá lényeges alapvetés volt az is, hogy a meglévő rendszeren semminemű átalakításra ne legyen szükség a nyilvántartás alapjának megteremtéséhez."

 

Ez hülyeség. Ha az adatszerkezet nem megfelelő egy célra, nem bele kell gányolni, hanem át kell alakítani. A Tuhu-ra már amúgy is évek óta ráférne a refaktorálás, csak hát nem maradt ott nagyon senki, aki el tudná végezni, mert többek közt a te idióta stílusodat megunva eljöttek onnan.  Most zajlik már egy ideje a gc.hu átírása PHP7-re, de a tuhu féle katyvaszt ki fogja rendbehozni?

Tudod, mi lett volna a menete a nyilvántartás alapjainak a megvetéséhez? 
-elkéred az adatbázismodellt

-refaktorálod

-beilleszted a nyilvántartáshoz szükséges táblákat

-létrehozod a megfelelő nézeteket, hogy a régi feldolgozók tovább működhessenek, amíg

-megírod az új feldolgozókat

 

 

Előzmény: alnibell (509)