sosavp Creative Commons License 2019.07.28 0 0 59

Most már lement több felkészülési mérkőzés és nagyjából mindegyik csapat kerete ki is alakult. Egy-két csapathoz van észrevételem:

 

ÉRD: csak nekem tűnik úgy mintha távozójuk nem nagyon lenne csak érkezőjük? Na jó, Lassource elment, de jött helyette Bízik Réka, illetve Krpez nem volt ott a dél-koreaiak elleni meccsen, vele tudja valaki mi a helyzet? Jó erősnek tűnik egyébként így a keret, arra viszont kíváncsi leszek Termány Ritának milyen és mekkora szerepet szán majd Szabó Edina.

 

MTK: Zácsik érkezésével van 3 támadó-védő balátlövő (Zácsik, Gerháth, Mihálffy), van 4 irányító (Tóth, Kovács, Pál, Sziráki) és jó indulattal 1 jobblövő (Horváth), persze, Zácsiknak majd még formába kell jönnie, Horváth és Kovács pedig inkább védő játékosok, de akkor is érdekes lesz, hogy fog majd Vova sakkozni ezzel a viszonylag bőnek tűnő játékoskerettel. Arról semmi hír nincs hol van Slakta Petra, ezt tudja valaki?

 

Szombathely: Én sürgősen igazolnék a helyükben legalább még egy irányító-átlövőt, jelenleg mindössze 6 játékost számolok ezekre a posztokra, közülük Bandelier már elmúlt 33, Varga Niki pedig szélsőt is kell hogy játszon, mert a 35 éves Jovetic nem fog 60 percezni, ezek tények. Véleményem szerint Mitrovic (a szerb irányító) kicsit noname, Virág Noémi, Horváth Petra és Pődör Rebeka pedig neccesen NB1-es szint. Csak sérülés ne legyen, mert különben nem kell izgulnia a többi alsóházi csapatnak.

Egyébként kifejezetten tetszik ahogy igazoltak, az 5 légiósból 4 olyan, akik NB1-ben már bőven bizonyítottak, így nem zsákbamacskák.

 

Móvár: nyilván Szarková sérülése nagyon érzékenyen érinti őket, de úgy érzem idén (sem) sikerült eltalálni az igazolásokat. Én Kellermann Dóráért amúgy nem vagyok annyira oda, de az újak közül ő tűnik olyannak, aki a különbséget jelentheti tavalyhoz képest. Persze van egy fantasztikus szurkolótábor és Herczeg Lili, de a keret alapján nálam ez csak az alsó 4-be elég.

 

 

Fehérvár: Őket nagyon sajnálom Afentaler és Varga sérülése miatt. Velük azt gondoltam volna, hogy akár a szezon meglepetés csapata lehetnek, így viszont beállóban nagyon komoly gondjaik lesznek, és balkezes lövőjük sem lesz. Egyértelműen Walfischnak és Mendynek kell a vezérnek lenni, talán túlságosan is.