Elminster Aumar Creative Commons License 2019.07.27 -1 1 397

"Akik kutatják a témát pont azt állítják, hogy az állatvilágból hoztuk magunkkal."

 

Ha kutatják, akkor nem okozhat gondot lektorált tudományos szakfolyóiratokból az eredményeket bemutató cikkeket hozni.

 

"Arról pedig, hogy az állatok rendelkeznek telepatikus képességekkel szintén lehet anyagot találni."

 

Oké, akkor mutasd be ezeket a lektorált tudományos szakfolyóiratban megjelentetett agyagokat!

 

"Továbbá azért nevezik kommunikációs anomáliának a telepátiát, mert jelenleg nem tudják megmagyarázni a fizikai törvényekkel, a fiziológiánkkal. Például, hogy távolságtól független és nem árnyékolható Faraday-kalitkával sem."

 

Sőt! Még bizonyíték sincsen a létezésére.

Ahogy @dingdingdong írta: ez kérlek puszta mágia. Az emberek egy részének szükséges mindenféle csodás-mágikus dolgokat hozzáképzelni a valósághoz, mert a puszta igazságot nem képesek elfogadni.

 

"meg hogy az egyik legnagyobb érved ellene (minden ellen), hogy ha eddig nem, akkor ezután biztosan nem fognak találni semmit róla"

 

Mondom: baromi sok időbe telik egy nemlétező jelenséget igazolni!

Analógiaként fogadd el tőlem szeretettel: több évszázadon keresztül kutatták az alkimisták a bölcsek kövét. Sikertelenül. És a mai tudásunkkal visszatekintve megállapíthatjuk, hogy ÉVMILLIÓKIG kereshették volna a bölcsek kövét, mert ilyen dolog nem létezik, NEM LÉTEZHET.

A telepátia dettó. Évszázadok óta köztudatban van, de egyetlen hiteltérdemlő bizonyíték nincsen a létezésére, csak ufókos-ezós-konteós áltudományos hulladékok, meg meseszerű beszámolók (amik kimerítik az anekdotikus bizonyítás érvelési hibáját.)

 

"Hiszen nem álltak le a kutatások sem az új, eddig ismeretlen erők, részecskék kutatásával sem a telepátiával kapcsolatban."

 

Az elsővel tényleg nem álltak le, de a második EGYÉRTELMŰEN ALAPTALAN ÁLTUDOMÁNY, így aztán valódi tudományos kutatása nincsen. Néha-néha valaki belevág, hogy a jelenség létezését igazolja egy kísérletsorozattal, de minden esetben csúfosan belebukik, negatív eredményt kap. A telepátia egy nemlétező jelenség. Kitaláció.

Előzmény: Törölt nick (396)