zico82 Creative Commons License 2019.07.27 0 0 89375

"többé-kevésbé minden poszton megvagyunk, a legtöbb kezdőnek ráadásul megfelelő helyettese is akad"

 

Én egy „picit” kritikusabban látom ezt, és nem csak a mai hetes miatt.  Semmi logikát nem látok az igazolásainkban. Oda igazolunk embereket, ahol a legjobban állunk, olyanokat engedünk/küldünk el, akik hosszú távra is megoldást jelentenének, és olyanokhoz ragaszkodik Zidane, akik már évek óta leszálló ágban vannak.

Tavaly, de nagyjából már tavalyelőtt is két fő negatívum jellemezte a csapatot. A gyenge helyzetkihasználás, és a még gyengébb védekezés. Előbbire Jovics és Hazard megoldás lehet, de az edzőnket ismerve attól tartok, úgyis minden fontosabb meccsen Benzema fog kezdeni a szerb helyett. A középpályán - a szélsőket nem ide számolom - egyszerűen kevesen vagyunk, darabra és minőségre is. Modric bár ő a kedvencem, de kiöregedett, tavaly fáradtan kezdte a szezont, de év végén is ugyanolyan szürke volt. Cserének még elmenne, de ahhoz meg kurva drága, ráadásul őt aztán tényleg jó pénzért lehetett volna elpasszolni. A Modric – Kroos – Casemiro sor már nagyon lassú, ráadásul Kázmér hiányában a német játszik a helyén, ahol saját bevallása szerint is egy kalap szar. Nem értem, hogy nem kellhet nekünk Ceballos, Európa egyik legtehetségesebb középpályása, akinek már elég rutinja is van, és itt volt kéznél? A másik agyrém, M. Llorente elüldözése. Kedvelem Kázmért, de a spanyol semmivel nem rosszabb nála, viszont más stílusú, mozgékonyabb, labdabiztosabb, tökéletesen kiegészítenék egymást. Ráadásul saját nevelés. Lehet ez a baj vele. A legnagyobb gáz a védelem. Ramost hiába istenítik, minden meccsen kapunk róla gólt, és általában olyanokat, amiket ésszel könnyen elkerülhetne. Ma is volt egy abszolút rá jellemző: elmegy a szélső az alapvonalig, ő jön középen a csatárral, de ahelyett, hogy rajta maradna, inkább berohan a kapuba. Gratulálok neki, előbb-utóbb csak felszed egy kis rutint. Varane mikor idejött kibaszott jó volt, azóta fokozatosan fejlődik vissza. Manapság néha jól játszik, néha meg Pavón és Raúl Bravo szintjét hozza. Nacho aranyos, de max cserének jó. Vallejo nagy tehetség, igaz sérülékeny, de egy évet még adtam volna neki. Jött Militao, de ő inkább jobbhátvéd volt eddig, oda meg pont nem kell senki. A legnagyobb hibapont Marcelo. Sosem tudott védekezni, de most, hogy megöregedett még a korábbi szintjét is alul múlja, viszont már támadásban sem tudja kompenzálni a hibáit. Ma hajnalban is az összes gólban benne volt, amíg le nem cserélték. Ha az ő oldalán támad az ellenfél, akkor simán megverik, amikor a túloldalunkon, akkor középre tolódik, de még véletlenül sem úgy, hogy fogjon valakit. A harmadik verzió, hogy vissza sem ér. Tavaly már Lopetegui és Solari is látta ezt, a kopasz viszont szerelmes belé. Engem Reguilón elengedése dühít a legjobban. Lemondunk egy fiatal, sajátnevelésű spanyolról, aki úgy küzd a klubért, ahogy elvárható, egy totál kiégett sztár miatt, aki meg sem közelíti a teljesítményét. És ide passzol még D Llorente és Hermoso elkótyavetélése is. Mindkettő sajátnevelés (már unalmas), spanyol válogatottak, és ingyenbe lettek volna. Érdekes, Simeone lát Hermosóban és Llorentében fantáziát. Na de ő nyilván nem ért úgy a védekezéshez, mint Zidane.

Támadó középpályásokkal jól állunk, de ott meg az Iscóhoz való ragaszkodás idegesít. Ő akor is csak fényévenként lótt gólt, vagy adott gólpasszt, amikor formában volt, de az elmúlt két évben már ez a veszély sem fenyegetett. Viszont meg kell hagyni, a félpályán nagyon szépen tud labdát kezelni, úgy látszik ennyi elég.

Három játékos van (Rodrygo, Brahim, Kubo), akikben nagyon bíznék, de biztos vagyok benne, hogy mindhárom csak statiszta lesz idén. Majd játszik helyettük Lucas, és ott lesz még a pályán a hasonlóan gólerős Modric, Kroos, Isco, Vinícius és Benzema.

 

Előzmény: fazd (89370)