sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.25 -1 2 117042

Hát ezért a kiruccanásért még irigyellek is egy kicsit, mert olyan vidékekre irányulhatott, ahol nagyon keveset jártam...

Erről a "gengszter" találkozóról korábban már láttam képeket, jópofa lehetett..

TE mivel ruccantál ki -el oda? Korhűen???

Később már nekem is beugrott, hogy Füzértől alig pár száz km-re Krakkó főterén a székesegyházban is kék a mennyezet. De annyira, hogy telepingálták aranyló csillagokkal is, sőt, az oldalfalak is kékek és a főoltár hátter is kék. Minden kék....

De akkor is. Ahogy én akkor ott a füzéri vár termeit végigsétáltam, cseppet sem hatott mega hitelesség, folymatosan úgy éreztem magam, mintha a filmgyár hatalmas műtermében egy vár diszlet között bolyonganék. Egy több száz évvel ezeleőtt lerombolt, ne mtúl jelentős végvárat "helyreállítani" egy nonszensz...

Ott speciell örültem neki, mert a csodálatos kilátást nem élvezhettem volna, ha a vár kedvéért nem másztam volna fel oda, illetve a vár nélkül biztosan feléje se néztem volna a falunak és hegynek és környéknek...

De ott, abban a kápolnában, itt Magyarországon nekem ez a kék mennyezet erős túlzás volt. Lehet, hogy Franciaországban meg máshol is voltak ilyenek, de a magyar templomokra nem igazán volt jellemző a kék mennyezet...

De hát én  az öreg autókhoz sem értek, nemhogy a régi templomokhoz...

Előzmény: GSdriver (117022)