Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.20 0 2 5766

Most van ugyebar az elso holdraszallas 50-ik evforduloja. A 'nagy idok tanujakent' volt szerencsem egyenes adasban latni, amint Armstrong a Holdra lepett. Termeszetesen rendkivuli elmeny volt. Izgalmas, igeretes korszak volt.

 

Az amerikai kovetsegrol hozott nagy meretu szines kulonkiadas fuzetecsket meg ide is kihoztam magammal. Ebben Arthur C. Clarke merengett az eljovendo dolgokrol: hogy peldaul mikor epul fel az elso holdbazis, mikor lep az elso ember a Marsra - termeszetesen, meg abban az evszazadban. Nem volt ugyanis egyetlen epelmeju ember a kerek vilagon, aki akar a legvadabb almaban is azt kepzelte volna, hogy fel evszazad multan is csak a Fold korul ropkodunk (ez az Amerikaiak azt is csak szovjet technikaval es orosz segitseggel tehetik).

 

A tobbi ide kapcsolodo emlekem meg az, hogy volt szerencsem latni az Apollo-11 kilovoallasat, lepkedtem azon a vasracsos hidon, ahol a holdurhajosok is vegigmentek az urhajoba szallas elott, es kezet szoritottam (valamint nehany szot valtottam) Buzz Aldrinnal (aki talan megfelelobb 'Elso Ember' lehett volna).