maseratisti Creative Commons License 2019.07.18 0 0 15075

 A duoselectnél volt olyan probléma hogy ha emelkedőn ment az autó automatában téve lassan akkor megzabálta a kuplungot (parkolóházas, vagy emelkedőn dugóban araszolás) aki sokat használta így annak volt 20.000-ként kuplung tárcsa csere, programozás, kb 1,5-2 millás szervizköltség. Akinek volt annyi esze hogy ilyen üzemben manuálba rakja a váltót, nem hagyja csúsztatni , vagy összevissza kapcsolgatni, hanem egy fokozatban még ha magasabb fordulaton is (idegesítő) megoldja annak 60-100.000-et is elment.

 

Erre a maserati is rájött hogy bár az elképzelés nem volt rossz a mindennapi életben nem igazán működik így 2007-től elkezdte bevezetni a ZF automatát, jó eséllyel egy 2009-es kocsiban már azt találsz.

 

Tehát ha egy normál váltókart is találsz középen, akkor ZF, kevesebb költség (a jó állapotú autónál)

ha meg csak a kis pöcköt akkor azt hagyd meg másnak, bármilyen olcsó is:

Nem tudom most milyen a Wallis szerviz, de 2009-ben a WUP az nem volt éppen 10-ből 10 pont. (garis autó mikor esőben beázott az elektronika és megállt az M3-ason akkor a szervizbe betrélerezve ki akarták nyomni a dobozt sziloplaszttal hogy akkor biztos nem ázik be többet..stb) Rendeltem alkatrészt a régebbi biturbóhoz, és a kedves hölgy a 50.000 Ft-os tömítéskészletet félbe akarta hajtani hogy beférjen a 2 eurós ajándék maseratis szatyorba... jól van az úgy az olajdekni vagy a vízpumpa tömítésnek :-) és még vagy 10-15 ilyen hülyeséget tudnék említeni.

 

Nyilván azóta biztos jobb a helyzet.

 

Nem is az a baj hogy magas a szerviz rezsióradíj, drágák az alkatrészek és tök irreális szerviz idők vannak megadva, hanem miután kicsengetted a pénzt az elvégzett munka vagy jó vagy nem. Pld mikor ötödszörre sem működik rendesen a parkszenzor, vagy 3x-ra is nyikorog a műszeregység mert nem sikerül megcsinálni, de mondjuk ha öngyújtóval kitámasztod akkor frankó :-)

 

2012-ben volt talán ráncfelvarrás a QP-nál ott már nem hallottam ilyesmi dolgokat, de azzal nekem nincs személyes tapasztalatom.

Majd jönnek a fiúk és jól megmondjákatutit :-)

 

Előzmény: -mugen- (15074)