szakor Creative Commons License 2019.07.16 0 0 638

"

Micsoda?

 

TE állítottál a Nyugat-Szibériából elindultakon KÍVÜLI honfoglalókat, mire fel kértelek, hogy hozz rájuk adatokat, ahogy Komár teszi a "Dentumogyer"-ből elstartolókkal.

"

 

Te most játszod a hülyét, vagy ennyire semmibe veszed a másikat? Ott vannak a kavarok, pl. de a felvetés nem erről szólt, hanem a honfoglalók nyelvéről, amiről fölényeskedve kijelentetted, hogy finnugor. Vagyis NEKED kell bizonyítanod, amit állítottál, hacsak nem akarsz segget csinálni a szádból. Ez a szofista trükk már régóta ismeretes, csak magadat vered át, ha másról kezdesz beszélni, mint ami a felvetés volt.

 

"Itt neked van bizonyítani valód, pl. a sokszor, többektől hivatkozott, nagy formátumú O. Komár nagyívű, friss munkájában hozott, teljes körű (2018) adathalmazzal szemben."

 

Itt megint olyasmit állítasz, amit nem mondtam, s összemosod azzal, amit igen. Világosan leírtam, mit mond Komar: nem igazolható szervezett besenyő erő ("önálló besenyő politikai entitás" á la Komar, illetve korai besenyő sír sem, vagyis a X. század közepe előttről való). Sem szervezet, sem besenyő sír nincs az ominózus helyen, az ominózus időben. Ami legalábbis furcsa egy potens katonai erővel rendelkező honfoglalói csoportot elzavaró besenyőktől. Főleg, hogy a későbbiekben mindkettőből produkálnak szép számmal...

 

Hozz a hatalmas adathalmazból ezzel ellentétes példát! Vagy megint segget csinálsz a szádból...

Előzmény: Tetinger (628)