Rozálka3 Creative Commons License 2019.07.14 -1 0 28617

Én nem kísérletezgettem volna a levelezéssel. Egyből mentem volna a püspökségre. Úgyis írásban kitőlve kellett volna a kérvényt beadnom. Meg jobb is ha az ember személyesen mondja el a problémáját. Jobban is tudnak segíteni.  Írásban sok a tévedés és félreértés lehetősége.

 

Biztosan észre vetted már, hogy ha itt is túl bónyolultá válik a magyarázkodás, legtöbbször be is fejezem a beszélgetést. Nem azért, hogy nincs mit mondanom, vagy haragszok,  hanem mert túl sok a félreértés lehetősége. Szóban sokkal egyszerűbb és világosabb elmondani valamit mint írásban. Megasztán leírok valamit a másik fél meg teljesen mást ért ki belőle.  Legfeljebb berakok egy videót vagy egy írást minthogy magyarázkodjak itt oldalakon keresztül.

Nem szeretem bónyolítani a dolgokat. Az egyszerűséget és a világosságot szeretem.

 

 

Leírom/ha tudom/, hogy Isten , hogy intézett el valamit.  Ez nagyon kedves történet. Az egyik közitársammal történt.  Szegényt már az Úr nemrégiben magához is szólította.

 

Rákos volt mikor először reményvesztetten eljött hozzánk az imacsoportba. Akkor már hosszú évek óta küzdott a rákkal.  Száznál is több kemót kapott. Sugarazták is többször a fejét. A combján kezdődött a rák egy anyajeggyel és végig ment az egész testén. Sok műtéten is átesett.  Mikor hozzánk került azt mondták neki az orvosok, hogy készüljön a halálra. Nem tudnak tenni semmit csak kemót adni. Mind a két tüdeje tele van apró daganatokkal. Ezt még meg sem tudják műteni.

Imádkoztunk érte és folyamatosan járt csoportba is. Meg is tért Jézushoz.  Egy alkalommak a Regina nővér gyógyító alkalmán Jézus egy pillanat alatt kigyógyította a rákból. Ennek már több mint 10 éve.  Azóta sem jött elő neki a rákja.  Nem is abban halt meg. 

 

Megvolt keresztelve és volt elsőáldozó is, de bérmálkozó nem.  Kétszer nősült de egyházi esküvője nem volt egyik alkalommal sem.  De megtérésekor együtt élt egy kétszer elvált nővel. Neki viszont volt egyházi esküvője.

Mivel József házasságot fogadott, így szentségekhez járulhatott.  De az atya mondta neki, hogy ha lehet otthon ne áldozzon, nehogy közbotrányt okozzon.  Így csak nagy ünnepekkor, kurzusokkor, vagy ha oda volt valahol zarándoklaton, akkor áldozott.

 

Szerette volna rendezni a kapcsolatát egyházilag is de akkor még túl sok volt a várakozási idő.  Így az asszony mindig csak halogatta a kérvény beadását.

 

Felnőtt hittanra viszont járt a bérmálkozás miatt.

Vészesen közelgett a bérmálkozás időpontja.  Az atya mondta neki, ha nincs rendezve a kapcsolata, vagy legalább nincs folyamatban a rendezés, nem bérmálkozhat meg.

 

Mi egyre unszoltuk, hogy legalább indítsák el a folyamatot.  Az már szándéknak számít a rendezéshez.

De ő egyre azt mondogatta, hogy nem érzi, hogy sürgetnie kellene.

A bérmálkozást viszont nem fogja kihagyni.  Akkor inkább elhagyja az asszonyt és haza költözik az anyukájához.  Neki fontosabb Jézus mint az a parázna kapcsolat amiben van.

 

Ráhatásunkra, egy hónappal a bérmálkozás előtt felkereste a párja volt férjét az egyházi válás ügyében de nem találta otthon.  Így nem történt előrelépés.

 

Két hét múlva kapták a hírt, hogy meghalt a férj.  Így szabad út nyílt a kapcsolat rendezésére.

Bérmálkozás előtt egy héttel megtörtént a templomi esküvő.  Ott voltunk. Nagyon megható volt.  Egy hét múlva meg a bérmálkozás.

 

Nagyon boldog volt Pali, hogy mindent ilyen szépen elrendezett az Úr.

 

 

 

Előzmény: forgione1 (28615)