gomba2008 Creative Commons License 2019.07.14 0 3 72852

No, akkor ez van, nem fogom megtudni az okát. Annyira nem zavar, a karósbabot idén csak azért ültettem, hogy eltakarja a fóliát. Zavar a látványa. Ettől még nem sértődtem volna meg, ha termés is van rajta, de így jártam. Poloskabébiket látok rajta, de nem tömegesen, és a fura az, hogy a zöldbab sikeres idén is. Most kelt ki a második vetés belőle. Olyan fura számomra, hogy az első évben a nagyszemű karósbab tökéletesen hozta amit vártam tőle, azóta soha egy darab sem volt. 

A másik a paprika. A fóliában fantasztikusan néz ki, de valami a gyökerét megtalálhatta. Van több bokor, aminek a levelei kókadoznak a melegben. Egy párakaput bevittem a fóliába, hátha segít. A vakond miatt nem merem nagyon fellocsolni az ágyásokat, de azért kapnak elegendő vizet. Alattuk a csöpögtetőcső, kb. hetente egyszer még külön öntözést is kapnak. Szóval vízhiány kizárva. A vakond túr itt-ott, de szerencsére eddig nem tett látványosan kárt semmiben. 

A paradicsom nem akar érni, az istennek sem. Sok termés van rajtuk, több fajta van, de naponta 2-3 szem érik egyenlőre. Lassan beletörődök, hogy nála nincs korán paradicsom és kész. 

 

A mínuszokkal szerintem valaki egyszerűen játszik. Teljesen logikátlanul megjelennek olyan hozzászólásoknál, ahol nincs mit mínuszolni. Szóval valaki ész nélkül, olvasás nélkül kattintgat, és jókat röhög a bosszankodásokon.  Ha nem reagálna rá senki, a játék értelmetlenné válna. :)

Előzmény: s51es (72843)