Smith W. Creative Commons License 2019.07.12 -1 1 69824

Érdeklődve olvastam a beszámolót. Tiszteletre méltó, hogy tériszonyod van, mégis próbálkozol ilyen helyeken. Azonban több komoly hibát is elkövettél szerintem.

 

Ha jól értettem, a kocsiban éjszakáztál. Szállást kell foglalni, mert fontos, hogy pihenni tudjon az ember rendesen.

8 órakor parkoltál a Poprádi-tó megállóban. Onnan még nagyon messze van a tó is. A csúcsokra hajnalban indulunk, ilyenkor július-augusztusban nyugodtan lehet már pirkadatkor (4-5 óra felé) indulni. Ha későn indulsz, nagyon sokan lesznek a hegyen. A felhősödés 12 óra felé szinte biztos bármelyik csúcson, az esőre is nagyon sok esély van. Ha korán indulsz, ezek már bőven lejtmenetben érnek, akár erdős részeken.

A lánccal való mászásnak nincs szerintem különösebb technikája, ha már másztál iskolában kötelet, ezzel is meg tudsz birkózni.

 

A Tátrában bőven vannak olyan szép helyek, amelyeket mászás nélkül is el lehet érni, úgyhogy csak biztatni tudlak. Mindenesetre azt mondom, hogy a tapasztalataid tükrében az olyan csúcsokat, mint a Kriván vagy a Kapor-csúcs, egyelőre hagyd ki, mert ezek szerintem a Tengerszem-csúcsnál kicsit nehezebbek.

Még egyszer: nagy tisztelet, hogy tériszonnyal megpróbáltad.

Előzmény: Gizi aljas Feri (69816)