advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.07.10 -2 0 352508

Ácsi.

Egyrészt totál egyetértünk abban, hogy teljesen hiábavaló, meddő fejlesztési-kutatási irány jóformán nincs is (azért van - de az kis ésszel előre is látható).

 

Másrészt a példáid azért eszetlen rosszak - mert te úttörő technológiákról beszélsz - az elektroncső, vagy az acéldrótos Poulsen-ősmagnók ALTERNATÍVA NÉLKÜLI "első fecskék voltak". Nem volt náluk jobb, leginkább a saját területükön nem volt helyettük egyáltalán semmi. SEMMI!

Idővel meg pont azért lettek kiszorítva, mert megjelentek náluk minden szempontból jobb alternatívák (megjegyzem, azon a pár marginális területen, ahol még így is vannak előnyeik, meg is maradtak máig, azért sem a mágnesszalagos jelrögzítés, sem például a high-end HiFi-ben vagy az extrém nagy teljesítményű adóknál a csövek sem tűntek el).

 

Most viszont ti praktikusan arról beszéltek, hogy mondjuk környezetvédelmi megfontolásból álljunk vissza a félvezetőkről az elektroncsövekre, a Blue-ray videóról VHS-re, stb...

 

Vagy nagyon komoly kényszernek kell lennie ahhoz, hogy erre hajlandók legyenek - fogcsikorgatva - a felhasználók, vagy meg kell oldani, hogy végül is ugyanolyan jó legyen ez is...

Előzmény: GPS (352503)