barkasarja Creative Commons License 2019.07.09 0 1 11573

"a térképen (már ha hiteles) a magyar sírok 4-es sorokban vannak, egy sorban 14 sír."

 

Pontosan!

 

"A fotón viszont a magyar parcellában 3 sorban vannak a sírok, egy sorban 25 sír."

 

Igen bolsikám, ebben neked még igazad is lehet, mert elképzelhető, hogy azok is magyar katonák sírjai lehetnek, csakhát nem azokról a sírokról van szó, hanem az előttük fekvő parcella sírjairól, és amit a térkép is egyértelműen igazol, sőt, még arról is tájékoztat, hogy melyik magyar gyalogezred katonáinak sírjaira állították a betonkereszteket. Idézet a "Székelyhon" forrásából:

 

"A birtokunkba jutott 1917-es osztrák katonai temetőtérkép minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a dormánfalviak múlt hónapban a magyar királyi 10. (miskolci) honvéd gyalogezred I. számú temetőjének III. és IV. sorai fölé állították a betonkereszteket.

 

A térképen kiolvashatók az ott nyugvó honvédek nevei, így bizonyíthatóan kegyeletsértés történt."

 

Nos bolsikám, akkor ki is a vadászkutya?

 

"A fotó kicsit hitelesebbnek tűnik."

 

Igen a fotó biztos, hogy hiteles, de mint már korábban is írtam (szintén forrásokra hivatkozva), ebben az 1916-ban létrehozott temetőben osztrák- és túlnyomórészt magyar katonák nyugszanak. Tehát nagy a valószínűsége, hogy az általad említett 3 soros parcellában is magyar katonák nyugszanak, csak az a bibi, és itt buktál ismét egy nagyot, hogy nem erről a parcelláról van szó...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11564)