itsmemate Creative Commons License 2019.07.07 0 0 371

Sziasztok,

 

  Már egy jó ideje nézegettem a Leica fényképezőgépeket,
föleg az M sorozat fogott meg. (Valahogy mindig is csodáltam a német gyártású dolgokat, az autóktól kezdve a fényképezőgépekig.)

Most 15 éves vagyok, eddig voltam két fotó workshoppon a múlt évben, és már olyan 12-13 éves korom óta kezdtem el fényképezgetni nagypapám felszerelésével.

Készítettem már családi utazásokon tájképeket, meg hétvégéimen sokszor fotóztam autóversenyeken is. Viszont legnagyobb örömömet az utca fényképezésében lelem,
és itt jön képbe az M széria, amit tudtommal sokat használnak erre.

És hát tudom, ha ennyire tettszik "miért nincs még?"

Az ára. (Nem mint kritika, hogy túl lenne árazva, nyilván mivel egy kiemelkedően jó minöségű dologról van szó, ez nem meglepetés, csak számomra sok.)

  Nekem egy használt M8 lenne a körülbelül megfizethető kategória, viszont ez még csak a váz, vannak régi Minolta MD objektíveim, de nem tudom hogy ezek hogy működnének vele.
Meg igazából nem is volt soha a kezembe Leica fényképezőgép, ezért nagyon szívesen elbeszélgetnék egy olyas valakivel erről a témáról aki nagyon otthon van a témában.

Azért írtam ide nektek, mivel senkit nem ismerek akinek bármi köze lenne egyáltalán a Leica fényképezőgépekhez.

  Abban szeretném segítségetket kérni, hogy szerintetek mi volna egy jó első Leica, én az M8-cal szemezgettem, de persze ez lehet butaság, őszintén szólva, nemtudom.

 

Üdv. Máté