van_Persil Creative Commons License 2019.07.04 0 0 24305

1. Rosszul adtam meg a lémennyiséget: a jó: 1 tele tank kb. 90 töke mindkét oldalára 3-asnál picit jobban megnyitva (kb 800 l/ha).

2. Szerintem a 4-es fuvókaállás túl "bö lé", ahhoz nagyon kell sietni, hogy ne folyjon meg. ha nem teligázzal fújod, akkor egyrészt kevesebb fog fogyni a léböl, viszont nem forgatja meg a leveleket, ami a lényege lenne a háti motoros permetezésnek. Ja, és én mindenféle réselö bizbasz (a fehér müanyag rácsos korongszerüségek) nélkül használom, mert a kilépö levegöt nagyon lelassítják.

3. nem tudsz úgy zöldmunkázni, hogy ne kelljen mindkét oldalt leveretni

4. a porállarc permetezésnél gyakorlatilag semmit se ér!!!

5. én vagy egy karót szoktam srégen a vezérdrótnak támasztani (a sorra merölegesen), hogy messziröl is látszódjon, hol kell folytatni, vagy egy lebökhetö fémtáblát (utóbbit könnyebb cipelni).

 

Nem irigyellek, na. Én szerncsére már traktorral nyomom.

Gondolom, ez valami felosztott egykori állami gazdasági/tsz parcella lehet. Ha saját tulajdonban van, én biztos csinálnék két-három átjárót  a sorokba (két szomszédos tökénél egy-egy oszlop, felül huzallal összekötve, lejjebb se vezérdrót, se segéddrótok) a keverést meg valahol középen csinálnám, a vizet meg -ha a domborzat engedi- feltalicskáznám 3 l-es kishordókban (azt még meg lehet emelni, de könnyö lezárni).

Előzmény: IsKol (24304)