naox Creative Commons License 2019.07.02 0 0 9812

"a nagy/hivatalos/megbízható? cégek sem tudják tutira"

igazából ezek a cégek mindent olvasztanak, nem adnak el újra tömböt. Egy visszavett tömb esetén sok más gond is lehet, például az, ha korábban ellopták. (Nálunk, ha cégtől vásárolsz lopott terméket, akkor az a tulajdonodba kerül, ha magánszemélytől, akkor nem, vissza kell adni, akkor is, ha 3-4 tulajjal korábban történt a rablás. Csakhogy ha nem tudod a vételt egyértelműen igazolni (pl. sorszám a számlán), akkor ezzel nem sokra mész. És akkor sem, ha korábban más országban, más jogrend alatt történt a lopás.)

 

Igazából egy kicsit túlaggódod a dolgot, tény, hogy léteznek hamis termékek, de azért a kereskedők alapból se nem hüjék, se nem gazemberek, nálunk sem, az osztrákoknál meg pláne. HA tömböt veszel, és aggódsz, akkor a meghajlítás simán megnyugtat, vagy vehetsz érmét (10-20 frankosok és társaik, dukátok). És az se butaság, hogy nem egyszerre veszel sokat, hanem szépen elosztod időben a  vásárlást, így még ha véletlenül be is nyúlod, akkor is csak kis része lesz kapszli a portfóliódnak.

"Csak ezek a megoldások vannak?"

nyilván van még sok más is: vehetsz régi, eleve sérült tömböt, amit nem kár elvágni, vehetsz finomítói színarany lemezt (ún. vastaglemezt), abból eleve levágják a megfelelő darabot, van az Ögussának egy vékony, céges logóval dombornyomott színarany lemeze, amit akár ollóval vághatsz, vehetsz finomítói granulátumot (csak magánszemélytől, mert ezután ÁFÁt kéne fizetned), kereshetsz céget, aki megvizsgálja a tömböt, etc.

 

MOst őszintén: milyen befektetési termék vásárlása esetén lehetsz itthon 100%-ban biztos a dolgodban?

Előzmény: Lex Icon (9811)