Eolomea14 Creative Commons License 2019.07.01 0 1 5764

"Bár lehet, hogy nem baj, egyszerűen egy kultúra a végét járja, s a romjain épül valami más, valami új. De talán nem ide való ez a téma..."

 

Pontosan idevalo tema, szerintem. Jomagam mar inkabb csak utopiakkal foglalkozom. Ugyanis celtalan azon merengeni, hogy hogyan milyen lenne pl. egy marsutazas, amikor a Fold addigra - George Carlin [megszeliditett] szavaival elve -, egy langolo sargolyova valik. Szoval elobb ebben a vilagban kell[ene] rendet teremteni, mielott azt tervezzuk, hogy tudnank meg egy bolygot tonkrevagni.

 

Sajnos a vilagot ma olyanok iranyitjak [joreszt a hatterben], akik ugyan embernek szulettek, de mara csupan rideg fogaskerekeive valtak egy onmagat minden aron fentartani igyekvo, eszetlenul mindent elpusztito gepezetnek. Jefremov ezeket elo halottaknak nevezte a zsenialis Atheni Taisz regenyeben. Az iro ki is fejti azt az alapveto dilemat, hogy - ahogy irja - azok, akik meg tudnak szabaditani ezen elohalottaknak a hamis voltuktol, tul jok ahhoz, hogy meg is tegyek.

 

A Tomorrowland-beli Nix kormanyzo beszedjehez hasonloan egy masik mostani utopikus filmben, The Giver-ben is van egy rovid szonoklat a "rossz" fonoktol (aki igazabol egyaltalan nem rossz), ami valahogy igy hangzik: "A nep gyenge. Es amikor valasztasi lehetosege van, akkor rosszul valaszt. Minden egyes alkalommal." 

Előzmény: b.veronik (5745)