Mindenváró Ádám Creative Commons License 2019.06.30 0 0 12584

Sziasztok,

 

Ha van itt fogorvos, volna egy kérdésem.... 

 

Korábban általában pár évente jutottam el fogorvoshoz és akkor 1-1 akut problémát kezeltettem. Mindig kérek érzéstelenítőt, mindegy milyen kezelés van soron és sosem volt vele gondom. 

Tavaly és tavaly előtt aztán két hosszabb etapra volt szükségem a felgyülemlett kisebb nagyobb problémák megoldására. 

 

Mind a két évben 4-5 hónapon át jártam egy rendelőbe havi 1-2 alkalommal.  Tavaly előtt még semmi gond nem volt, de tavaly azt vettem észre, hogy a kezelések után az egész fogsorom , állkapcsom nem úgy működött mint régen. Nem fájt, de valahogy olyan érzékenyek voltak a fogaim mindenre, diszkomfort érzésem volt  a kezelések után még hónapokkal is. Nem tudtam önfeledten rágni a dolgokat.

Aztán nagyon lassan, szinte egy év alatt végre megint úgy tudtam rágni, ahogyan régen. Azt hittem a korábbiaknál mélyebb beavatkozások okozták. (gyökérkezelések, aztán korona) 

Erre most megint letört egy darab egyik fogamból és el kellett mennem fogorvoshoz miatta. Szimpla kis tömködés. Most egy másik doktort választottam. Megint érzéstelenítő szokás szerint és miután kiment a hatása, két napja  megint az egész jobb alsó állkapcsom tompán sajog, pedig nem is ott dolgoztak, hanem jobb felül...

 

Lehet hogy túlérzékennyé váltam az érzéstelenítőre?  Ha így van mint tudok tenni, mert anélkül a fogorvosnak közelébe sem megyek az tuti....