Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2019.06.30 0 0 16067

Én nem ismerem az apartmanozás fortélyait úgy általában, de egy pár dolog biztos:

- Kréta akkora, és olyan sokféle, hogy úgy általában Krétán keresni apartmant és/vagy értékesítő céget értelmetlen. Mennyire ismered Krétát, mennyi időt töltöttél eddig ott? Ezt azért kérdezem, mert azt mondod, most akarod kiismerni a helyi viszonyokat.

- A fentiekhez kapcsolódva, én úgy gondolom, hogy a nagyon turistás helyeket (északi part nagy része) valamiféle franchise/multi és helyiek kombinációja "uralja", a kevésbé turistás helyeknél pedig vagy van egy vagy több család, akik lefedik a helyet és komolyan vigyáznak hogy más ne mehessen oda

- Ha valami piaci rést találsz mégis, akkor nagyon kell tudnod, hogy ki a célközönséged. Mi pl. olyan helyre járunk, ahova kiöregedett nonkonformisták járnak, tudod, hogy nekik mi kell pl.? Persze, aki apartmanozik, az ezt vágja, de én azt látom, hogy Kréta nagyon szegmentálódott ilyen szempontból.

- Nézd meg a Zorbász a görög c. filmet, és vedd komolyan minden másodpercét. Kitehetném a szmájlit, de nem teszem, mert tényleg vedd komolyan (vö helyi viszonyok).

 

Mindezt úgy mondom, hogy idén lesz a 18. alkalom, hogy ott töltünk időt.

Előzmény: Odemas (16065)