bumeráng77 Creative Commons License 2019.06.29 0 0 9379

Amúgy melyik az a mobilalkalmazás, amely 120dB felett is indikálja a 'mérhető' hangnyomást? Az miből saccol? A torzításból? :D

Azt írod: nem igazán élvezted. Kérdem: befogtad a füled legalább? Ilyen kis helyen ekkora kakaó... hát szóval...érthető, ha nem élvezted. Mennyi ideig terhelted a hallójárataidat vele? Mert az életkorodból eredeztethető hallási képességeidre rárakhattál még egy lapáttal, negatívba :D ... így meg felmerül a kérdés: minek a 'minőségi' 'tsúdió' cuccok tömkelege?

 

 

Egykori tanárod meg hatalmas 'bölcsességet' mondott. Én a nagy teljesítmény leadására képes berendezés és annak hangminősége között nem feltétlenül látok összefüggést. Számomra inkább az tűnne ideálisnak, ha a megfelelő helyen (értsd: akusztikailag jól tervezett és kivitelezett helyiségben, jól elhelyezett,  korrekt, magas hanghűségű berendezésekből álló láncon, a helyiség paramétereihez teljesítményben is illeszthető végerősítő+hangfal páron -vagy többcsatornás rendszeren- hallgatnád még az élvezhetőség határát inkább csak alulról súroló hangerőn a minőségi hangfelvételeket...értsd: nem MiniDisk, kazetta.) Amúgy megjegyezném: a kevesebb néha több. Itt speciel a felhalmozott berendezések számára gondoltam. Lehet, hogy bizonyos berendezéseid a maguk korában éppenséggel nem a legszarabbak közé tartoztak... de hogy stúdió szintet egyik sem ütötte meg, azt írásba adom neked. Hangstúdióba -ott, ahol zenét rögzítettek, nem ilyen Studer szalagossal dolgoztak...szerény nyomott véleményem szerint. A 32 csatornás keverőd szép, kiemelkedik a felhozatalból... de mint említettem vala, a jelforrások száma számomra érthetetlen (miért jó 6 darab MD és ki tudja hány kéttálcás DJ CD játszó? Valamelyik csak működik majd? Inkább vettél volna mindegyik fajta berendezésből egy-egy valóban 'toppon' lévőt. Igaz, azt nem a pécsi vásárban kell felhajtani, hanem hi-fi szalonokban jobb esetben. Nem szégyen tanácsot sem kérni...akár itteni emberkéktől sem. Nem tisztem megkérdőjelezni a berendezések mostani és egykori értékét sem, de az általad írt összegtől az olyan messze lehet, mint Makó Jeruzsálemtől. Tízmilliós keretből lehet már egy kifejezetten jónak mondható, hi-end berkekben is vállveregetést kiváltó láncot összehozni (vagy mondjuk úgy, ha ennyiből hoznál össze egy jót, biztosan nem sajnálnának le...persze határ a csillagos ég és az ár egy bizonyos szint fölött már nem feltétlenül áll arányban az elért minőségnövekménnyel).

Előzmény: Hang-mérnök (9353)