Ko_uszNotDead Creative Commons License 2019.06.28 0 0 5760

@b.veronik > A Pál utcai fiúk és Légy jó mindhalálig már nekem sem tetszett, valóban elavultak kissé, de hát elgondolkodtató, hogy a mai fiataloknak hirtelen minden remekmű elavult lett?

 

A Pal Utcai Fiuk eleg fius tortenet lehet, hogy talan ezert tetszett kevesbe. A Legy Jo Mindhalaligra mar alig emlekszem, ugyhogy javitsatok ki ha tevednek. Nekem ugy remlik, hogy mindket tortenet kulcsmotivuma a becsulet. Talan ezert is "avultak el"... A mi korosztalyunk tobbsege mar nem kapott vallasos nevelest, de azert a szuleink attitudjebol atvettuk az erkolcsi tartast. A mai vilag egyik legnagyobb problemaja a szelsoseges kalmar-lelkulet, aminek nem szamit sem a kornyezet, sem embertarsaink, sem a tisztesseg, csak a kovetkezo negyedevi profit.

 

aki olvas, az pedig szinte ugyanazt (is) elolvassa, amit a mi korosztályunk. De ritka, mint a fehér holló.

 

Ez visszakanyarodik ahhoz amit seci irt az oktatasrol. Az intelligencia gorbe jobb szelen levo emberek szama veges, es nem tul nagy. Lehet "oktatni" nagyobb letszamot csak nem feltetlen fog rajtuk. Meg amit roszner irt a szamtalan figyelemelvono technologiarol. Amiket egyebkent direkt addiktivre terveznek. A Skinner-box filozofiaja gyakran bele van tervezve jatekokba. Ahogy hallom a Netflix is elemzi a filmnezesi statisztikakat, hogy melyik jelenet utan allnak meg az emberek, es hogy kell ugy filmet csinalni, hogy a szekbe ragassza a nezoket fuggetlenul a tortenet pozitiv vagy negativ uzenetetol, stb.

Előzmény: b.veronik (5757)