XANTIi Creative Commons License 2019.06.27 0 0 3081

Van igazság abban amit írsz. Egy kicsi. Mert valóban jó lenne jól megírt és dinamikusan változó tananyag. Ne amatőr módra mindenkinek magának kelljen megtalálni a neten. Mert azért aki komolyan veszi, annak ott vannak sok formában. Vizsgáztatás? Normálisak a hatóság emberei. A kérdések? Aki tudja a választ, annak nem gond. Aki nem, annak a legalapvetőbb is magas.

A távíróért még nagyobb hiszti lenne, ha kötelezővé tennék. Valóban hozzátartozik egy "igazi" amatőr tudásához. Sőt, a jelenleg megkövetelt szint igen csak minimális. Itt sem a kibacás a cél vagy a lehúzás. 

Ennek a hobbinak szerves része a technikai alap. Az csacska elképzelés, hogy valaki megvesz egy drága RIG-et aztán uccu. Mert ami még fontosabb, az antenna, annak a telepítése még fontosabb. Ha nincs annyi tudása, hogy hova lehet egy többsávos vertikált tenni és hova kell egy inv.V-t kihúzni, akkor már bukta a dolgot. Esetleg bactatja a szomszédot. Aztán sikertelenség esetén tolja bele a póvert, mert megteheti. De fingja nincs miért nem hall olyanokat akiket mások szériában osztanak le. Aztán pár hónap után feladja, mert rájön, hogy bizony mindenütt ott van a fizikai alapozás hiánya.

Vagy elkezd tanulni, tanulni. Aztán csendben rájön, hogy mennyire égette magát mikor tagadta ennek a fontosságát.

Soha nem volt ilyen könnyű hozzájutni a megtanulandókhoz. Ja persze házhoz jöhetne egy szép szőke tanítónéni és pontról pontra előadná a helyes válaszokat.

De kis ország, más sincs nem csak központi állami kiképzés. Mert annak máshol lenne ára. Kösz. Kitapasztaltuk, NEM.

Előzmény: HA5OPI (3076)