pacs_425 Creative Commons License 2019.06.27 0 1 3079

"Van, aki forgalmazni szeretne, egy kézi rádióval akár bejárni a világot"

És ugye milyen jó az, ha mondjuk egy szomszédos országban szeretnéd művelni a dolgot, nem kell mindenféle papírmunkával kínlódni, mert elismerik a magyar vizsgát? És ezt azért teszik, mert az ajánlás ugyanaz mindenkinek. Amiben benne van az általad haszontalannak tartott feszültségosztó, Ohm törvény, meg a blokkvázlatok.
És az a fránya Ohm törvény vizsgakérdés az amerikai, angol vagy német amatőrnek is. Errefelé ez egyszerűen annyira alap, mint az ábécé vagy a szorzótábla.
https://www.ecodocdb.dk/download/f269d824-61a3/ERCRep32.pdf
Az persze sajnálatos, hogy nincs egy olyan vizsgára felkészítő anyag, amire azt lehetne mondani, hogy ha ezt tudod, akkor rendben vagy.
De most az van ami van, azt kell megugrani.

"ha engedély nélkül kitalált hívójellel rádióznék az sem érdekelne senkit"

Valószínűleg sokág semmi bajod nem lenne belőle, de belföldön elég hamar kiderülne hogy nem szerepelsz a hívójelkönyvben, ha meg külföldben is gondolkozol, akkor egy szimpla eQSL vagy LOTW regisztráción is fennakadsz majd.
Szerintem ez egyszerűen nem fér bele ennek az egész hobbinak a szellemiségébe. Egy olyan csapatban szeretnél játszani, melynek tagjai mind megfeleltek ugyanazoknak a feltételeknek, amiket te meg szeretnél kerülni...

Előzmény: Daniel's (3037)