advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.06.26 -1 0 351281

Ha a Leafodat történetesen a Mátrai erőműről töltötted volna fel, akkor gyakorlatilag ugyanannyi CO2 emissziót produkáltál volna, mint a Priussal (de talán még többet is), viszont garantáltan több mérget-szennyeződést eregettél volna a levegőbe, mint akár a benzines, akár a hibrid kocsival.

Viszont tény, hogy nem ott a városban, hanem valahol máshol, mások orra alá. Alkalmasint egyébként tényleg jóval kisebb ember-tömeget zavarva vele - de a bolygó egészének nem tettél volna vele jót.

Ha a Tiszalöki-vízerőműről töltötted volna fel, akkor mindenképpen jobb lett volna a Leaf, ha Paksról - hát, tudja a fene, azt majd eldönti az utókor...

 

Viszont ha egy megújulóval előállított hidrogéncellás vagy akár dugattyús-turbinás autóval mentél volna, akkor pont ugyanúgy klíma-emisszió-semlegesen utaztál volna, eregettél volna ugyan némi vízgőzt, vagy éppen csorgattál volna kondenzvizet a kocsi alá, de ez nem zavart volna senkit.

 

Nem kell átmenni demagógba - a problémákat ugyanis elismerjük (én elismerem), látjuk, értjük. Viszont én nem vagyok meggyőződve arról, hogy amit te azonnali és tuti megoldásnak gondolsz rájuk - az tényleg megoldás. Te annak hiszed - én nem. Tisztában vagyok azzal, hogy a mostani helyzet is tarthatatlan - ez nem vitás. De az sem megoldás, ha cseberből vederbe rakjuk át magunkat.

 

Hogy melyikünknek volt igaza - ezt is az utókor fogja csak tisztán látni...

Előzmény: szilvatövis (351276)