advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.06.26 -1 2 351271

Hát, a Nap az éppenséggel tök kiszámíthatóan elmegy MINDEN ÉJSZAKÁRA, valamint a téli időszakban nagyon kevéskét termel akkor is, amikor éppen van.

 

És igen, tudod bizony van minden évben több olyan nap is, amikor az egész kontinensen éppen éjszaka van, és erősen szélcsendes az idő - avagy éppen egy nagy ciklon okán többé-kevésbé mindenütt viharos, és ezért a szélkelepek elsöprő többségét vitorlába kell állítani...

 

Tanulmányozd picit Berci rendszeresen berakott chartjait - azt fogod belőlük látni, hogy bizony vannak időszakok, amikor a német energiarendszerben a szél/nap termelése (nyilván a víz és a biomasszás erőművek folyamatos üzeműek ilyenkor is) szinte zéró közelébe esik le.

 

Teljesen nulla valószínűleg kontinentális léptékben sosem lenne a termelésük, de 10-20% közelébe viszont nagyon is sokszor leeshetnek - és ennyi már praktikusan nullának tekinthető.

 

Ráadásul ezt meglepően gyorsan tudják produkálni, a szél rángatja is rendesen a rendszert - a nap kevésbé, viszont a nap ugyebár jól kiszámíthatóan időszakos-évszakos...

 

De tőlem gúnyolódhatsz is tovább, azzal biztosan előbbre jutunk...

Előzmény: Törölt nick (351267)