J.Bond008 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 1002

Ha még aktuális, válaszolnék. A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás fontos, ezt jól látod, és a napi fél liter, amit írsz, nagyon kevés. Nyáron 2-3 liter tiszta vagy (nem cukrozott) citromos vizet mondanék.

Ha stresszes a munkája, emiatt talán este eszik, amikor "kienged": ezt nem tudhatom, de az esti étkezés minőségére szerintem nagyon rá kell szállni. Akkor már teljesen felejtse el a szénhidrátot, édességet. Ez nyilván nehéz, ha növésben lévő gyerekeknek és neked is főz, teljesen más az energia-felhasználásotok. Megnézetném azt is, nincs-e pajzsmirigy-alulműködése.

Én azzal a fogyókúrával fogytam, amit extrém túlsúlyosok lefogyasztására használnak: napi 1200 kcal, minimális szénhidrát, minél több fehérje. Kicsit lehet emelni, ha mozog (kerékpár, úszás). Kezdésnek semmiképp se fusson.

Az első másfél hét nehéz lesz, én egyedül ekkor szedtem "fogyibogyót", Fatbondot, hogy kibírjam. Ez szerintem inkább lélektani alapon működik: ha már kiadtál rá ennyi pénzt, nagyon odafigyelsz, hogy betartsd a diétát.

Később egyre könnyebb lesz, szerintem semmilyen gyógyszert-turmixot stb. nem kell szedni-inni, csak egyen rengeteg zöldséget.

Nézzetek utána neten a kaják tápanyag-tartalmának, sok a "becsapós", amit nem is gondolnál. A virsliben pl. sok a kalória ahhoz képest, mennyire nem tartalmaz hasznos tápanyagot. Annál egy szelet pirított rozskenyér is jobb... Vagy pl. 1 banán is jó, ha megéhezik, a káliumtartalma miatt is.

Sok sikert!

Előzmény: ri12ster (989)