HA5OPI Creative Commons License 2019.06.25 0 1 2989

Szerintem itt nincs sem ember, se idő, se pénz egy ilyen anyag összeállítására, kidolgozására.

 

Mint ha azt mondtad volna, hogy minden megvan a neten, meg itt is el lehet kérni...

 

A másik. A MRASZ tagja lehetsz a klubodon keresztül és úgy fizeted a tagdíjat is, évi 10.000 fölött van a sarc. A klubok IS fizetnek tagdíjat, nem is keveset, ütős számokat hallottam nálunk is erről. A székhelyük megvan, az sem kerül így már pénzbe, tehát költségoldalon nem jelenik meg.

 

Akárhogy is számolom, egy olyan tananyag könyvet mint amit az ARRL, az RSGB is kiad, pár millió forint befektetésével pár ember egy év alatt meg tudná csinálni, főleg úgy, hogy az anyag nagy része megvan. Az a pár millió forint a jelek szerint még a befolyó tagdíjakhoz képest is szinte kerekítési hiba az éves költségvetésükben. Továbbá én sem várnám el, hogy ingyen legyen az a nyomorult könyv, ha a Rádiótechnika évkönyvért (amiben elsődlegesen a szokásos akkutöltők, fényorgonák és garázsnyitók vannak) kiadnak 4-5.000 forintot a népek, akkor egy ötöst erre is rászánna a legtöbb amatőr, márpedig a könyv legyártása ennek az összegnek a fele sincs.

 

És mielőtt megkérdi valaki ahogy lentebb is, hogy én miért nem emelem fel a seggem és csinálom/szervezem meg ezt, az adekvát válaszom az rá, hogy nem én vagyok főállású MRASZ alkalmazott.

 

Amúgy meg nagyon szívesen megoldom én is a kérdést, összeírom a költségkeretet és egy év múlva megvan az anyag, lehet vinni a nyomdába.

Előzmény: XANTIi (2981)