advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.06.25 0 0 351162

Berci, ezek a számítások pont olyanok tőled, mint ha elkezdenéd historikusan felvázolni, hogy miként javult az elmúlt 25 évben a hibrid járművek energiahatékonysága és fogyasztása - és a végén ezt a jövőbe extrapolálva kiszámolnád, hogy 30 éven belül egy átlagos hibrid autó zéró benzinfogyasztású lesz, 40 év múlva meg már termelni fogja a benzint...

 

Én meg úgy gondolom, hogy a német rendszerben már most is nagyjából annyi megújuló van, amennyi egyáltalán lehet egy rendszerben, sokkal több már nem fér el - de mivel a többletet folyamatosan el fogják tudni tolni a kontinentális rendszerbe, a pillanatnyi hiányokat meg onnan tudják pótolni - így látszólag még tovább mehetnek ezen az úton, de ez valójában már nem jelent semmit.

Ezzel a háttérrel nem lehet fosszilis-mentesíteni. Csökkenteni lehet a függést (ahogy a hibriddel a fogyasztást) - de csak egy pontig.

 

És a német energiarendszer még így, ezekkel az általad idézett csodálatos adatokkal is sokkal koszosabb, mint mondjuk a magyar, vagy akár az egész EU-s átlag, a kontinens legrosszabbjai közé tartozik (pont a nuki száműzése miatt).

Előzmény: _Berci (351158)