HA5OPI Creative Commons License 2019.06.25 0 3 2959

Szerintem nem erről van szó.

 

De az egyetemen is megvan az anyag a vizsgára. És az elsődleges amit hiányol a kolléga - megjegyzem jogosan - az az, hogy tényleg nincs egy egységes tananyag amiből fel lehetne készülni a vizsgára. Ez nyilván "történelmileg" alakult így, ám azóta az a szervezet is annihilálódott, amelyik felkészítené az aspiránst, így ha valakinek nem szakmája, két szék közt a pad alatt van, mert se tanfolyam, se tananyag.

 

A messzi vidéki jelöltek kálváriája az utazással pedig egy külön történet, amit át tudok érezni, mert nekem csak egy parkolójegy és 3 liter benzin, de neki egy teljes nap és sok-sok ezer forint.

 

Szóval lenne mit csiszolni a hazai amatőrképzésen és a Nagy Öregektől eddig mindig csak az ilyen odaröfögéseket olvastam és nem pedig azt, hogy "figyeljetek, összeállítok egy anyagot jogból/forgalmazásból/műszakiból mert ahhoz értek".

 

Úgyhogy akkor simföljük a kezdőket, ha amúgy megvan a lehetőségük a rendes felkészülésre. Mert aztán így tényleg pár év, és a MRASZnál az utolsó oltsa le a villanyt...

Előzmény: XANTIi (2957)