advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.06.24 -1 0 351083

Persze, ha sikerülne, és ha öreganyám lenne a villamos, akkor, akkor...

 

Nézd, a vágyvezéreltség picit mindenkiben ott van, nyilván a nekem kedves dolgokban én sem vagyok mentes tőle. De ne essünk túlzásba - most tényleg az megy ebben a vitában, hogy a benneteket igazoló dolgokat még ha azok csupán erősen esetleges jövőbeni potenciálok is, akkor is már biztos tényként kezelitek, a cáfolókat meg akkor is esetlegességként, ha amúgy tények...

 

HA MAJD OLYAN LESZ az energiarendszer, hogy majd 40 meg 100g/kwh lesz az áram CO2 emissziója - akkor az biztos, hogy az én kalkulációim is teljesen másképpen fognak kinézni. De most nem ilyen, és az, hogy ilyenné lehet - az csupán esetlegesség.

 

És ilyen alapon lehetséges a hidrogénüzemre átállás is, ami meg belsőégésű motorok mellett is klímasemleges lehet, tehát itt fikciókat én is tudok felhozni...

 

Ezzel szemben viszont a pőre, nyers, csupasz valóság az, hogy ha pl: jól eleresztett USA polgár vagy, és éppen azon tűnődsz, hogy miként tudnál fajlagosan kevesebb CO2 emisszió, és általában kisebb környezetszennyezés mellett autózni - akkor jobban teszed, ha a Tesla szalon és egy Model S/X/3 választása helyett veszel egy Camry hibridet. Nem, nem fogsz ezzel világot megváltani - de PICIT KISEBB lesz a "lábnyomod" mégis, és mellesleg jó eséllyel sokkal kevesebb problémát, bosszúságot is veszel a nyakadba.

 

Ez van, lehet asztalt verni, utálkozni - de akkor is ez van. Kiszámíthatóan ez van, és te is tudod, hogy igaz, amit írtam. 

Előzmény: _Berci (351080)