i-w Creative Commons License 2019.06.23 0 0 14895

Kifejezetten pimasz hatóságként viselkednek, és ahhoz nem vagyok partner. Az ellenőreik CIA-nek nevezik magukat (Contributor Investigation Agent), ami vicces is lehetne, ha lenne egy csepp humoruk. Szigorúan felszólítottak, hogy ha van fent olyan munkám, ami sértheti mások jogait, szedjem össze, küldjem el nekik. Megírtam, hogy nincs. Megírták még egyszer, még durvább hangnemben. Ugyanazt feleltem: ezt ne várják tőlem, mert nem tudok ilyenről, de ha ők bármelyikben jogsértést találnak, vegyék le az oldalukról. Erre egy harmadik levélben közölték, hogy miután kétszeri felszólításra sem engedelmeskedtem, törlik a fiókomat.

 

Hát csak tegyék; ilyen társasággal nincs kedvem dolgozni. Egyébként ez a harmadik levél volt az első, amiben érthetően írták le, mit akarnak: azt, hogy ha van fent olyan munkám, amihez a részletes ügyrendjük szerint release-t kellett volna csatolnom, pl. fejből rajzolt dolgokhoz vázlatot, spéci ecsettel készült grafikához ecsetmintát, bizonyítandó, hogy az ecsetet is magam készítettem, stb., azokat gyűjtsem ki.

Ez még akár érthető is lenne, de szerintem normális cég valahogy így írná meg: "Elnézését kérjük, de reviewereink figyelmetlensége folytán néhány munkája a szükséges release nélkül került fel oldalainkra. Ezek ellenőrzéséhez kérjük segítségét." Igazából még ez is csak a hangnemet tenné rendbe, a lényeget nem, hiszen nekik kéne megállapítaniuk, hogy melyik rajzomnál érzik release szükségét. Ne velem végeztessék már a saját munkájukat! Így aztán mégsem írtam a főnökeiknek, ahogy első dühömben akartam, hanem otthagytam őket.

Előzmény: ezanicknévmárfoglalt!! (14894)