xtctraxx Creative Commons License 2019.06.21 0 0 1202

Valós tapasztalat (nem egy reklámblog marketing szövege) egy másik fórumról:

 

"
(#8166monchichi20

monchichi20

fanatikus tag

 

Sziasztok.

Egy kis párnapos tapasztalat a BW-VC1 ról.

Mivel eddig nem halottam robotporszívót élőben így elég hangosnak tűnik még a legalacsonyabb fokozaton is. Szerencsére nem éjszaka takarítok vele.
A szőnyeg szélén random elakad ha olyanja van és ott szenved majd 2p után letolat róla ha tud.
A vastag bolyhos szőnyegen bizonyos pontjain átment majd elakadt. Utána meg a másik bolyhos szőnyeg szélén akadt el és rácsavarodott a szilikon sörte a szőnyegre (6 száll veszett oda a művelet során) azóta a két szőnyeg felcsavarva van a szobámban. 
A ruha szárítón megpróbál ámeni de ugye elakad és 2 percig szenved mire rájön hogy le kéne tolatnia.
A dokkolóra mindig vissza talál kivéve egy alkalmat akkor újra elindítottam, Míg takarított a szoba másik végén addig a virágok lettek igazgatva az ablakban és pont ott van a dokkol is, ezáltal beszkennelt gondolom mint egy falat és a térképen közte és a dokkoló között fal volt... Elkezdet minden fele menni és teljese gázzal neki tolatott az előszobai alumínium küszöbnek. 
Azóta nem fordult elő ilyen szerencsére.
A piszkot felszedi rendesen, cérnával a szőnyegen ha olyan meggyűlik a baja, de a nagyját össze szedi.

Most kb 60 ért meg lehet venni annyit szerintem megér a porszívó.

Egyelőre ezek a tapasztalataim vele."

 

 

Szerintem ennél még mindig jobb választás a Xiaomi 1-es generációja.

A plusz kefével kapcsolatban megoszlanak a vélemények, de senki nem tudta még bizonyítani, hogy plusz egy forgó kefe hatásosabbá tenné a takarítást, míg egy kefe biztosan nem lökdösi csak egy irányba a szemetet, addig két kefe mindkét irányba ki tudja "lőni". Ha megfigyeled működés közben van, hogy egy méterrel arrébb dob mondjuk egy morzsát, ha épp úgy sikerül rajta fogást találnia. A xiaomival is előfordult, hogy meggyűlt a szőnyeggel a baja, de csak zóna takarítás közben, egyéb esetben szimplán kikerüli ha valamiért felgyűrné maga alá. Soha semminek nem ment még neki, a szárító mindig lent marad nálunk, nem próbálja megmászni, ha érzi, hogy nem tud átmenni rajta akkor szépen megkerüli a talp részt. Ami zavarja az a padunk lába, ami mint egy lapos piramis olyan, de arra is csak 2-3x próbál felmenni, majd kikerüli. Dokkolót még soha nem felejtette el hol van, pedig mindig visszapakolunk a földre ha kiment a szobából, pl. pont egy szemetes is van az útjába, de soha nem ment neki, vagy esett kétségbe ha ki kellett kerülnie. 20e Ft-tal drágább a Xiaomi, az utolsó csavar is kapható hozzá alin vagy ebay-en. Ha valami baja lesz akkor bármit meg tudok hozzá venni, míg a blitzwolfról ez nem elmondható. Sok jó cucc van blitzwolf márkanévvel, én most épp egy ilyen "okos" konnektort vettem használatba, és tetszik, de porszívóban maradok továbbra is a Xiaomi mellett. Persze ez is csak egy vélemény a sok közül :)

Előzmény: vinczu (1199)