Hang-mérnök Creative Commons License 2019.06.21 0 0 9319

Tisztel Uram !

 

Ha végig és rendesen el tetszett volna olvasni, rá jött volna, hogy épeszű analógos emberke, egy "bakelit" lemezjátszót nem 1600W"-al hallgatja, mivel a hangszedő összegerjedne -> nem is  kicsit ! Meg tetszett már tekinteni egy hangszedőt, hogy azt hogy tervezik és kivitelezik ?

 

Szóval ezért volt az a tájékoztatás, hogy épeszű - analógot kedvelő átveszi a "bakelit" lemez tartalmát -> STÚDIÓ lemezjátszóról -> stúdiómagnóra - MD-re - CD-re és azon mehet a nagy teljesítmény, mivel a tényleges - alap meghajtót nem zavarja akkor a rezonancia.

 

De még most is azt állítom, egy igazi hi-fi-s bakelitet nem hallgat 1600W-al, mert az már beteg emberke lenne......illetve élvezhetetlen is lenne - számára.

 

Nem véletlenül volt az, hogy billenytyű-huszáraink -> csakis az értelmesebbje (!) nem támadták meg ezen kijelentésemet, mivel belátták marhaságaikat, hogy nem működne a dolog. Olyan gerjedés lenne az egészből, mely élvezhetettlenné tenné feltett - hanglemezt - a zenét.

 

Ezek a száraz -> tudás és tapasztalat alapjául szolgáló tények, remélem így már kielégító a válaszom :)

Így megtudható, miért is nem rezonál be egy polc (rendszer) -> mert a mérnökember nem szeretné :), hogy berezonáljon, rontaná a hang hatást :) :) 

Mivel nem azért tervezte az égészet, hogy élvezhetetlenné váljon a család és számára.

 

Én köszönöm jól el vagyok és a család is. Remélem részedre is érthetővé vált akkor a dolog !

Előzmény: somytomy (9311)