GeriSoft07 Creative Commons License 2019.06.21 0 0 12853

Mit lehet tenni ilyen esetben?
Van egy cég, aki szabadalmi-védjegy ügyekben adja ki magát szakértőnek, vállalva a beadvány elkészítését, jogi segítséget, stb.
Miután a beadványom visszajött a hivataltól egy sok oldalas kifogás listával, a találmányomon kívül két oldalon keresztül sorolták a beadvány formai-alaki hibáit.
Ezt elküldtem a cégnek, mindig hitegetnek visszahívással, semmi eddig.

Elküldtem egy másik ilyen cégnek, akik tájékoztattak, ez a cég már nem egy embert húzott le, nincs is szabadalmi ügyvivőjük, nem jogosultak ilyen tevékenységre.
Sajnos csak utólag okosítottak ki, hogy a szabadalmi ügyvivői kamara honlapján ott vannak a tevékenység végzésére jogosult emberek/cégek

Ilyen esetben akár rendőrségen is tehetek feljelentést? hiszen ez szándékosságot feltételez.
Vagy csak pereskedni lehet?
A cégvezető is ügyvéd, nyilván jól megágyazott a csalásnak.
550.000Ft amit fizettem nekik eddig, tehát nem kis érték

Sajnos ezt sem olvastam előtte: https://szabadalom.blog.hu/2014/05/25/csalok_tuntek_fel_a_szabadalmak_korul_787
2/ Google linkmarketing visszaélés

Ebben a történetben nem csalásról van szó, hanem jogosulatlan üzletszerzésről és a linkmarketinggel, tanácsadással való visszaélésről. A Google-n folyamatosan hirdetett szabadalom-vedjegy.hu weboldal tulajdonosa egy kis magyar tanácsadó cég, amely jogosulatlanul kínál szabadalom-védjegy bejelentési, képviseleti szolgáltatást. Erre csak szabadalmi ügyvivők, ügyvédek lennének jogosultak, ők azonban nem fogadhatnak fel üzletszerzőt. Nem csak csalódott ügyfelek kísérhetik tevékenységüket, hanem jelentős kockázat is. A "tanácsadó cégek" sem szabadalmi ügyvivői felelősségbiztosítással, sem titoktartási esküvel nem rendelkeznek - és akkor egyébről még nem is beszéltünk. Képzeljük el, hogy olyanoknak áruljuk el találmányunk féltett kincseit, akiket sem eskü, sem törvény nem kötelez a titoktartásra.

A védekezés módja, hogy szabadalmi ügyvivői irodához fordulunk, és csak felsőfokú iparjogvédelmi végzettségű esküt tett, megfelelő szakértelemmel rendelkező ügyvivőknek áruljuk el titkainkat.

róluk van szó