Jamy25 Creative Commons License 2019.06.20 0 0 100744

Ok. Akkor pontosítom.

A Dx-es gép arra való, hogy felváltsa az amatőr fotós filmes gépét, ha nem megszálotja a fotózásnak. Bevezeti a digitális technológiába, megtanulja az utómunka rejtelmeit (PS, LR, CD, és társai.). Nagyon kezdőnek tökéletes. Hozzá kell szokni a technika által nyújtott szolgáltatásoknak, de ez természetes.

Az, hogy a "DSLR-ek inkabb riport jellegu, dinamikus munkara valok." Ezt n em osztom. Bármire valók, ha az ember megismeri a korlátait és hajlandó azt feszegetni. Mi több, egy kis fantáziával kiegészíteni a technikai korlátokat.

Legyen példa, hogy a D90 + kit 18-105 + 1,5x-es lupe mire (is) alkalmas.

Innentől már fantázia és elszántság kérdése, hogy mi kerül a lencse végére.

"Meg persze annak sincs ertelme, hogy tiz evvel idosebb gepeket hasonlitsunk egymashoz, amikor fel evente dobnak ki ujabb modelleket. "

Ezzel momentán egyetértek. Nem is a régi és új technika összehasonlításának van értelme, hanem a 2019 évi korszerű technikák összehasonlításának.

Megfontoltan, előrelátóan kell vásárolni. Hacsak nem vagy gázszerelő.

Középformátumú géppel sosem fotóztam. Nem tudom, hol vannak a korlátai, de szívesen kipróbálnám. Persze egérmonitoron nem biztos, hogy látszik a különbség. Jóllehet igazad van abban, hogy megfontolt, statikus témára alkalmas inkább. Majd egyszer kipróbálom.

Előzmény: Rőth Sándor (100743)