etomcat Creative Commons License 2019.06.20 -2 0 40380

> A szosznáról már tavaly is volt pár hír a 2018-as fegyverkiállításról. Ott is egy radar nélküli lézeres rávezetésű zavarvédett rendszerről írnak amelyekkel drónok vagy precíziós bombák is megsemmisíthetőek. A sztrela-10-et akarják leváltani vele.

 

Rossz időjárás esetén a honvédő háború elmarad?

 

( Brimstone rakétának pl. most már kettős, optikai és mm-es radar kereső feje van, így olyan csúnya időben is célba találhat, ahol az IR/UV/optikai alapú légvédelem működésképtelen. A hordozó impi repülőgépen meg ott az oldalra néző SAR radar, ami kvázi holografikus képet ad a harctérről bármilyen időjárásban.

 

Nagyon szorul a hurok az oroszok körül, szerintem előbb-utóbb rá kell fanyalodniuk a harctéri atomfegyverek visszatérésére - mert a nyugati elektronikai fölénnyel szemben nem lesz esélyük találatra, gombával viszont egy erős mellé lövés is jól ül... Nem lennék meglepve, ha 12-15 év múlva a nagyobb ATGM és kisebb lérak rendszereknél is szabvány javadalmazás lenne náluk a neutron fej, persze csak "M" esetén kiosztva. Csernobilnál megbizonyosodtak róla, hogy egy kicsit sok izotóp nem a világ vége, továbbra is nő a fű.)

Előzmény: A ló túloldala (40347)