JuliannaS Creative Commons License 2019.06.17 -1 0 6356

Sziasztok.

 

A fiam 21 eves, egyetemi tanulo, a nyari szunetet Nemetorszagban munkaval szerette volna tolteni, hogy Szeptemberre egy kis zsebpenzhez jusson. Sajnos multhet Penteken rosszul lett ott kint a munkahelyen, korhazba szallitas utan kiderult, hogy elorehaladott Glioblastomaja van. Azonnal "nyomas csokkento" mutetet vegeztek rajta es azota is melyaltatasban tartjak. 

Borzasztoan el vagyunk keseredve, naponta tobbszor is hivoma kinti orvosat de egyellore arra varunk, hogy biopsziat csinaljanak. (az orvos velemenye az, hogy majd 100%, hogy Glioblastoma csak ezen belulis lehet tobb fele)  

Az orvos elmondasa alapjan valamikor a napokban majd egy sebesz fog engem keresni aki tajekoztatt a biopszia es aztan a tumor eltavolitasanak idejerol.

Azt szeretnem megkerdezni toletek, hogy (habar gondolom, ez korhazonkent eltero lehet) a biopszia es a tumor eltavolitasa kozott altalaban mennyi ido telik el? Illetve szerintetek az, hogy a fiamat vegig, a tumor eltavolitasaig melyaltatasban tartjak (az orvos a mesterseges koma kifejezest hasznalta) okozhat gondokat? Vagy mi indokolhatja ezt? Mert sajnos a nemet orvostol csak altalanossagban kapok vallaszokat! 

A Glioblastomanak van esetleg olyan fajtaja is ami enyhebb mint a multiforme? Vagy ezek mind hasonloak? Az orvos arra kert bennunket, hogy ne utazzunk ki Nemetorszagba egyelore mert a munkajukat csak nehezitenenk es egyebkent is csak ablakon keresztul lathattjuk. (ez bevett szokas ilyenkor?)

Az utolso kerdest rettegve merem csak feltenni, de tudnom kell! Elkepzelheto, hogy ez a betegseg ennyire gyors lefolyasu, semmi elojel nelkul egyszer csak egy fiatal, eros ferfi osszesik es elkepzelheto, hogy mar nem fogom Ot soha ujra elve latni?

Vagy ha megtortennek a mutetek ujra koztunk lehet? Meg ha rovid idore is de koztunk?

 

Bocsanat a nem osszeszedett irasomert, de Pentek ota nem alszom, es nem is tudnek.

 

Udvozlettel, 

J